V-ati cumparat biletele de avion, ati facut rezervarile la hotel si va pregatiti pentru o binemeritata minivacanta. Cu siguranta ultimul lucru care va trece prin minte este ca, o calatorie placuta se poate transforma intr-un sejur infernal daca scapa
V-ati cumparat biletele de avion, ati facut rezervarile la hotel si va pregatiti pentru o binemeritata minivacanta. Cu siguranta ultimul lucru care va trece prin minte este ca, o calatorie placuta se poate transforma intr-un sejur infernal daca scapati din vedere mici detalii de siguranta, fara de care va puteti trezi in cele mai neprevazute situatii. Iata ce trebuie sa bifati pe lista, inainte de a chema taxiul sa va duca la aeroport:
Aveti grija ca pasaportul dvs sa contina semnatura dvs si sa fie completate detaliile in caz de urgenta. Aceste informatii sunt nepretuite in cazul in care va pierdeti pasaportul sau aveti vreun accident.
Asigurarea medicala, chiar daca in cele mai multe tari nu mai este obligatorie, este o investitie necesara. Nu se stie niciodata cand puteti avea nevoie de ingrijiri medicale. Si atunci veti regreta ca v-ati zgarcit la 15 lei, caci chiar si un abces la o masea va poate scoate cateva sute de euro din buzunar in asemenea situatii.
Lasati date exacte despre itinerariu, numerele de telefon de la receptia hotelului din tara in care urmeaza sa calatoriti si numele agentiei de la care ati facut rezervarea familiei sau prietenilor.
Nu tineti in acelasi loc (portofelul) banii, biletele de avion si pasaportul. In cazul in care il pierdeti sau va este furat, va veti afla intr-o situatie foarte neplacuta.
Pentru a evita sa fiti tinta infractorilor cand calatoriti nu afisati la vedere bijuterii pretioase sau bani. Ideal este sa aveti cash o suma minima si sa scoateti de la atm la destinatie sau sa platiti cu cardul acolo unde este posibil.
Informati-va din timp despre cantitatea de bagaj maxim admisa de compania aeriana cu care zburati. Fiecare kilogram in plus peste limita permisa costa, costa, costa. Aflati despre legislatia in vigoare in tara de destinatie pentru a nu va trezi arestati ca incercati sa treceti fraudulos granita un fruct de mango.
Tot ce e metalic suna. Evitati incaltamintea si imbracamintea cu tinte si catarame cand stiti ca va trebui sa treceti prin check in. Astfel, veti scuti timp pretios si nervi si nu veti fi intors sau obligat sa va descaltati.
Cea mai indicata tinuta de calatorie este cea foarte comoda. In cazul in care avionul are intarziere, nu va doriti sa asteptati in picioare ore intregi in pantofi care va jeneaza sau in haine care va strang.
Daca nu apelati la un tour operator pentru cazare, aveti grija sa printati confirmarea rezervarii cu pretul exact pentru a-l prezenta la receptie. Fiti prevazator. Telefonati inainte de plecare pentru a va asigura de valabilitatea rezervarii camerei pe care ati oprit-o, pentru a nu avea surpriza ca este ocupata si va cazeaza intr-o camera libera, dar mult mai scumpa.
Serviciile rent a car sunt scumpe? Incercati mai intai la receptia hotelului unde sunteti cazat. In multe cazuri, hotelierii ofera autoturisme de inchiriat la preturi preferentiale pentru clientii cazati in unitate.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.