Peste 110 de muncitori au murit in urma celor aproape 2.000 de accidente de munca din primele sase luni ale acestui an. Cele mai multe evenimente s-au produs in constructii, unde decesul victimelor a fost cauzat de incidente in care au fost implicat
Peste 110 de muncitori au murit in urma celor aproape 2.000 de accidente de munca din primele sase luni ale acestui an. Cele mai multe evenimente s-au produs in constructii, unde decesul victimelor a fost cauzat de incidente in care au fost implicate macarale. Ultimul deces s-a inregistrat ieri, la Cluj, unde un salariat a murit dupa ce a cazut de pe o schela.

Mortile prin caderi de la inaltime si striviri sub greutatea utilajelor sunt principalele cauze ale accidentelor de munca din ultimele luni. Din cele 1.856 de persoane care au fost implicate in astfel de accidente in primele sase luni ale anului, 117 au decedat. Cea mai mare pondere au avut-o accidentele de pe santierele de constructii, majoritatea avand drept cauza manevrarea defectuoasa a utilajelor, in special a macaralelor. Cel mai grav accident de munca produs de prabusirea unei macarale s-a produs in Bucuresti si a avut drept consecinte moartea a patru muncitori si ranirea a altor doi. Cele sase victime lucrau pe o pasarela atasata de bratul macaralei, care s-a desprins si i-a strivit. Ancheta a descoperit mai multe nereguli la sistemul de siguranta al utilajului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.