China a respins, marti, informatiile potrivit carora hackeri controlati de armata chineza au piratat reteaua informatica a Pentagonului, calificandu-le drept rezultatul unei gandiri periculoase "specifice Razboiului Rece", relateaza Reuters, consulta
China a respins, marti, informatiile potrivit carora hackeri controlati de armata chineza au piratat reteaua informatica a Pentagonului, calificandu-le drept rezultatul unei gandiri periculoase "specifice Razboiului Rece", relateaza Reuters, consultata de Mediafax.

Cotidianul Financial Times, citand o serie de fosti si actuali oficiali americnai, a dezvaluit ca hackeri ai Armatei Populare Chineze au piratat una din retelele Departamentului Apararii in luna iunie si au sustras date, generand inchiderea automata a unui sistem care il deservea pe secretarul Apararii, Robert Gates.

Aceste informatii survin la doar o saptamana dupa ce cancelarul german Angela Merkel a declarat ca hackerii chinezi au infectat retelele informatice ale ministerelor de la Berlin cu programe de spionaj.

China a respins acuzatiile Germaniei si ale Statelor Unite. "Guvernul chinez s-a opus sistematic si a atacat virulent, conform legii, orice infractiuni legate de Internet, inclusiv cele de piratare", a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe, Jiang Yu. "Anumite persoane lanseaza acuzatii dure impotriva Chinei (...) Acestea sunt total nefondate si reflecta, de asemenea, o mentalitate specifica Razboiului Rece", a adaugat oficialul chinez.

Beijingul a alocat fonduri importante dezvoltarii de tehnologii avansate, inclusiv in domeniul informatic. Jiang a precizat insa ca Guvernul chinez este, de asemenea, victima atacurilor cibernetice.

Presedintele american George W. Bush urmeaza sa se intalneasca joi cu omologul sau chinez Hu Jintao, in Australia, in perspectiva Forumului de cooperare Asia-Pacific (APEC).

Potrivit Financial Times, Pentagonul incearca sa determine ce date au fost sustrase, iar o sursa a declarat pentru publicatie ca a fost vorba cel mai probabil despre informatii neclasificate.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.