Lux. Conditiile asigurate turistilor care platesc cel putin 5.000 de euro pentru o calatorie sunt similare cu cele oferite de un hotel de cinci stele Trenul care a dat si titlul peliculei in regia lui Sergiu Nicolaescu, "Orient Express", a ajuns, ie
Lux. Conditiile asigurate turistilor care platesc cel putin 5.000 de euro pentru o calatorie sunt similare cu cele oferite de un hotel de cinci stele Trenul care a dat si titlul peliculei in regia lui Sergiu Nicolaescu, "Orient Express", a ajuns, ieri, in Romania. Prima oprire pe plaiurile mioritice a fost pentru doua ore la Sinaia, unde calatorii au fost intampinati cu muzica de fanfara si au vizitat Castelul Peles, iar urmatoarea, la Bucuresti. Cei aproximativ o suta de turisti din intreaga lume care au ales pentru acest an calatoria cu faimosul tren au fost cazati in Capitala si vor ramane aici pana in cursul acestei dimineti, cand isi vor continua drumul spre Istanbul. Calatoria este de mare clasa. Cel mai ieftin bilet pentru un voiaj de 12 zile costa nu mai putin de 5.000 de euro de persoana, dar poate ajunge si la 8.000 de euro, in functie de pachetele de servicii alese de calatori. Chiar daca o simpla cafea costa 14 euro, iar o sticla de sampanie, in jur de 350 de euro, turistii spun ca o astfel de vacanta in miscare merita toti banii. "Este extraordinar! Este cea mai scumpa calatorie pe care am avut-o pana acum si pe care, probabil, ca o voi avea doar o singura data in viata, insa voi recomanda un astfel de voiaj tuturor prietenilor. Serviciile sunt de top, ca cele oferite de o unitate de cazare de 5 stele", ne-a povestit Cherry Gatty-Smith, o turista din Anglia. Cei mai multi turisti sunt englezi si americani, insa organizatorii spun ca vagoanele celebrului tren au fost ocupate si de calatori din Italia, Spania, Germania, Japonia, Canada, Mexic sau Africa de Sud. Orient Express-ul traverseaza sapte tari si face doar o cursa pe an. Garnitura pleaca de la Venetia cu destinatia Istanbul si trece prin Paris, Viena, Budapesta, Sinaia, Bucuresti si Varna. Trenul are o istorie de 120 de ani si este vestit in intreaga lume. Agatha Christie, cunoscuta scriitoare de romane politiste, pasagera garniturii in anii ?30, a fost inspirata de povestea legendarului tren.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.