>> Lotul national s-a reunit ieri la Mogosoaia pentru importanta partida cu Belarus, care poate fi decisiva pentru calificarea la Euro 2008.

>> Azi vine Mutu, cu un avion privat.
Selectionerul nationalei de fotbal a Romaniei, Victor P
>> Lotul national s-a reunit ieri la Mogosoaia pentru importanta partida cu Belarus, care poate fi decisiva pentru calificarea la Euro 2008.

>> Azi vine Mutu, cu un avion privat.
Selectionerul nationalei de fotbal a Romaniei, Victor Piturca, a declarat luni, in cadrul unei conferinte de presa, ca o victorie in partida cu Belarus nu ar asigura calificarea la turneul final al Campionatului European 2008. "O victorie ne-ar mari sansele pentru calificare. Prezenta la turneul final nu va fi asigurata nici cu o victorie in Belarus. Poate doar daca vom reusi victorii in cele trei meciuri care urmeaza, Belarus, Olanda si Luxemburg, vom putea spune ca sansele de calificare ar fi in favoarea noastra. Deocamdata, cred eu ca aceasta calificare se va juca pana la ultimul meci, desi sper sa nu fie asa si sa fim calificati inaintea ultimelor doua meciuri, cu Bulgaria si Albania", a declarat Piturca.
Selectionerul crede ca schimbarea recenta a antrenorului nationalei Belarusului ar putea constitui un avantaj: "Este primul meci din aceasta toamna, unul important, pentru ca avem nevoie de toate cele trei puncte si sper sa le obtinem. Adversarii au schimbat antrenorul si unii jucatori, ceea ce poate constitui un avantaj sau nu. Au disparut si unii jucatori mai valorosi si, de asemenea, sper sa fie un avantaj. Din pacate, ne confruntam cu probleme de lot, in sensul ca sunt multi fotbalisti care nu pot juca, dar chiar si cu acesti jucatori pe care ii am la dispozitie sper sa transam meciul in favoarea noastra". Pentru partida cu Belarus, Piturca nu poate conta pe Cosmin Contra, Razvan Cocis, Mirel Radoi, Laurentiu Rosu, Sorin Ghionea, Alin Stoica si Costin Lazar, care ar fi intrat in vederile sale pentru o eventuala convocare, dar sunt accidentati.
Selectionerul a spus ca a stabilit cu directorul general al FRF, Ionut Lupescu, ca un avion privat sa il aduca pe Adrian Mutu de la Milano, imediat dupa meciul de luni seara AC Milan-Fiorentina, din cadrul etapei a II-a a campionatului italian.

>> Jucatorul Dan Matei, de la Gloria Bistrita, a fost convocat in premiera la echipa nationala a Romaniei, in timp ce mijlocasul echipei CFR Cluj, Eugen Trica, revine in prima reprezentativa dupa sapte ani. Cei 22 de jucatori convocati sunt urmatorii:
Portari: Lobont si Coman;
Fundasi: Petre Marin, Dan Matei, Tamas, Dorin Goian, Chivu, Marius Constantin, Rat si stefan Radu;
Mijlocasi: Florentin Petre, Nicolita, Codrea, Nicolae Dica, Ovidiu Petre, Dorinel Munteanu, Trica, Adrian Cristea;
Atacanti: Mutu, Gigel Bucur, Marica si Sergiu Radu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.