Dupa mai bine de 12 ani de stat departe de casa, Ion Tabacaru, un fost profesor de la scoala Populara de Arte din Bacau, incearca sa isi duca viata asa cum i-ar fi placut sa si-o traiasca acasa. N-a reusit sa isi deschida in Bacau propriul sau atelie
Dupa mai bine de 12 ani de stat departe de casa, Ion Tabacaru, un fost profesor de la scoala Populara de Arte din Bacau, incearca sa isi duca viata asa cum i-ar fi placut sa si-o traiasca acasa. N-a reusit sa isi deschida in Bacau propriul sau atelier de sculptura. si-a adus, in schimb, familia in Italia, la Torino, unde si a infiintat, impreuna cu fiul sau, un atelier de acest gen. "Am venit intai singur, chemat de cativa dintre fostii mei elevi care m-au ajutat foarte mult. Am descoperit curand ca numai prin munca, in Romania, e imposibil sa faci bani. M-am intors inapoi cu familia si acum suntem cu totii aici", povesteste Ion Tabacaru, Jan cum este cunoscut printre prieteni. Multa lume trece pragul atelierului sau din Torino, iar printre clientii sai se numara nu numai romani stabilti aici care vor sa isi mai aline dorul de casa ci si italieni Il mai ajuta si fiul sau, absolvent al Institutului de stiinte Economice din Iasi, care incearca sa isi ia, la Torino si o a doua licenta, tot in stiinte economice. Nici unul dintre ei nu s-ar mai intoarce acasa. Castiga suficient din ceea ce produc in atelier cat sa nu isi faca griji pentru ziua de maine. In plus, si-au cumparat aici case si masini pentru care au facut credite in banci pentru cativa ani buni de acum inainte. Marea multumire a profesorului Tabacaru este ca, dupa 17 ani de predat intr-o scoala romaneasca, reuseste sa aiba elevi si in Italia. " Am avut surpriza sa constat chiar mari apropieri intre culturile noastre. ", ne-a marturisit profesorul Tabacaru. Elevii sai participa la tot felul de expozitii si concursuri de unde se intorc aproape de fiecare data cu premii.



Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.