Producatorul de bere InBev Romania, detinut de grupul belgian cu acelasi nume, a inregistrat in primul semestru o crestere a vanzarilor de 27% fata de aceeasi perioada din 2006. Avansul a fost sustinut, printre altele, de marcile Bergenbier si Beck's
Producatorul de bere InBev Romania, detinut de grupul belgian cu acelasi nume, a inregistrat in primul semestru o crestere a vanzarilor de 27% fata de aceeasi perioada din 2006. Avansul a fost sustinut, printre altele, de marcile Bergenbier si Beck's. Reprezentantii companiei estimeaza pentru acest an o majorare a cifrei de afaceri la peste 200 milioane de euro, fata de vanzarile de 158 de milioane de euro obtinute anul trecut.Vanzarile totale din Europa Centrala si de Est au atins 14 milioane de hectolitri, in crestere cu 15%.InBev Romania detine pozitia a treia in industria locala a berii, cu o cota de piata de 23% la mijlocul acestui an, conform datelor MEMRB.In luna mai, Interbrew Romania a fuzionat cu Interbrew Efes Brewery si si-a schimbat denumirea in InBev Romania. Compania detine trei fabrici de bere la Ploiesti, Blaj si Baia Mare.Piata berii din Romania a crescut in prima jumatate a anului cu 23%, potrivit InBev, care citeaza datele firmei de cercetare MEMRB.Companiile multinationale din industria berii, Heineken Romania, Ursus Breweries, InBev Romania si United Romanian Breweries Bereprod, au inregistrat in primele sase luni un volum al vanzarilor de 7,29 milioane hectolitri, in avans cu 30% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor asociatiei Berarii Romaniei, din care fac parte cei patru producatori.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.