Cifra de afaceri a companiei de constructii Pomponio Alba Iulia a ajuns la 38 de milioane de lei in S1 al acestui an, de trei ori mai mare decat valoarea afacerilor din S1 al anului trecut. "Factorii care au contribuit la cresterea indicatorilor fina
Cifra de afaceri a companiei de constructii Pomponio Alba Iulia a ajuns la 38 de milioane de lei in S1 al acestui an, de trei ori mai mare decat valoarea afacerilor din S1 al anului trecut. "Factorii care au contribuit la cresterea indicatorilor financiari sunt mediul favorabil al pietei constructiilor din Romania, implicarea in mai multe proiecte de dezvoltare regionala de anvergura, continuarea dezvoltarii segmentelor de activitate existente, precum constructii industriale, fabricarea de betoane si prefabricate din beton si extinderea pe altele noi, cum ar fi domeniul dezvoltarii imobiliare", se arata intr-un comunicat al companiei. Totodata, compania a inregistrat in perioada ianuarie - iunie 2007 un profit de 5,6 milioane de lei. Un alt factor care a contribuit la evolutia financiara a Pomponio a fost reprezentat de cererea existenta pe plan local in domeniul constructiilor industriale. "Pomponio va continua investitiile pentru dezvoltarea de noi produse si cresterea capacitatii de productie, dar va urmari cu atentie tendintele de dezvoltare a pietei pentru a identifica noi oportunitati", a declarat Luca Anversa, presedintele companiei. Compania Pomponio este implicata in realizarea a doua proiecte imobiliare, aflate in constructie, in Alba Iulia si Sebes, care vor fi finalizate pana la jumatatea anului viitor. Costurile totale ale proiectelor, alcatuite din cinci imobile cu 80 de apartamente si 23 de case, se vor ridica la circa sapte milioane de euro. Pomponio a fost infiintata in anul 2000 si cuprinde trei divizii, respectiv cea de prefabricate din beton, cea de betoane si una de constructii. Principalii clienti ai firmei sunt companiile Astaldi, Pizzarotti, Tirrenascani, Elit, Holzindustrie Sebes, Kronospan, Transavia, Albalact, Romaqua Grup, Ciatti, Casagrande si Savini Due.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.