A treia Mare Adunare Ecumenica Europeana, unul dintre cele mai importante evenimente crestine, incepe astazi la Sibiu si va dura pana la sfarsitul saptamanii. Evenimentul va debuta in Piata Mare, de la ora 19, in cadrul unei ceremonii religioase ecum
A treia Mare Adunare Ecumenica Europeana, unul dintre cele mai importante evenimente crestine, incepe astazi la Sibiu si va dura pana la sfarsitul saptamanii. Evenimentul va debuta in Piata Mare, de la ora 19, in cadrul unei ceremonii religioase ecumenice in prezenta liderilor bisericilor crestine si a autoritatilor locale. Momentul va fi urmat de un program artistic din folclorul traditional din Romania.
A Treia Adunare Ecumenica Europeana va cuprinde, alaturi de conferinte, forumuri, sesiuni plenare, studii biblice si meditatii, si o serie de spectacole si manifestari culturale: expozitii de pictura, sculptura si obiecte de cult, concerte de muzica sacra, conferinte si proiectii de film. Alaturi de cei peste 2.000 de reprezentanti ai bisericilor crestine, vor participa, in calitate de observatori, si reprezentanti ai comunitatilor musulmane si evreiesti din America, Asia si Africa. Adunarile ecumenice anterioare au avut loc in 1989 la Basel, Elvetia, respectiv in 1997, la Graz, Austria.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.