Editia din acest an a Salonului International Auto de la Bucuresti va fi cea mai mare dintre toate si vine intr-un moment de dezvoltare fara precedent a industriei si a pietei auto din tara noastra.

Salonul International de Automobile din
Editia din acest an a Salonului International Auto de la Bucuresti va fi cea mai mare dintre toate si vine intr-un moment de dezvoltare fara precedent a industriei si a pietei auto din tara noastra.

Salonul International de Automobile din Bucuresti (SIAB), care va avea loc intre 5 si 14 octombie la Metro Otopeni, va fi cea mai mare expozitie auto care a fost organizata vreodata in Romania. "Editia din acest an va reuni 200 de marci de autovehicule si subansamble, din care 35 de marci de masini si 100 de modele in premiera pe piata locala", a declarat Thierry Hesse, presedintele AMC Promotion, organizatorul evenimentului.

Hesse a precizat ca au revenit marcile importate de Tiriac Auto, dar va lipsi Peugeot. Brent Valmar, directorul general al Porsche Romania, a precizat ca vor fi aduse la salon chiar si marcile de lux Bentley si Lamborghini, insa nu va sosi si Bugatti.


LOCATIE NOUA. O data cu mutarea SIAB la Metro Otopeni, suprafata expozitiei a crescut la 50.000 de metri patrati, fata de 40.000 in 2005. Potrivit reprezentantilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), mutarea SIAB a fost determinata de spatiul insuficient de expunere de la Romaero Baneasa, in conditiile in care cererea pentru suprafete este mai mare in acest an, iar activitatea de productie de la Romaero nu permite inchirierea unor hale suplimentare. "Mutarea SIAB a fost o decizie obiectiva, pentru ca vechiul amplasament nu asigura suprafata necesara tututor expozantilor. Eu, ca importator Volkswagen, nu am reusit sa expun la editia precedenta decat 60% dintre modele", a spus Valmar, care este si presedintele APIA. De altfel, chiar si noua locatie pare insuficienta. Expozantii au solicitat 6.000 de metri patrati peste cei disponibili.

In acelasi timp, numarul de locuri de parcare s-a triplat, ajungand la 2.500. Accesul s-a imbunatatit si el, facandu-se prin intermediul a sapte linii de autobuze, plus o cursa speciala gratuita pentru cei care au bilet la Salon. Biletul va costa 15 lei, iar copiii sub sapte ani vor putea intra gratis.


PIATA AUTO. Salonul are loc intr-un moment de crestere a pietei auto locale. Astfel, potrivit statisticilor APIA, in primele sapte luni au fost vandute 206.089 unitati, cu 22,3% mai mult fata de 2006. Exporturile au crescut cu 42,8%, ajungand la 69.457 unitati, in vreme ce importurile au crescut si ele spectaculos, ajungand la 108.807 autovehicule, cu 53,3%  mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut. Si productia interna a urcat, ajungand la 142.851 autoturisme produse in primele sapte luni, in crestere cu 10,8%.

Cresterea vanzarilor la automobile noi a fost pusa de Brent Valmar, presedintele APIA, pe seama introducerii taxei auto de prima inmatriculare si pe scaderea taxelor vamale. Daca in 2006, importul de automobile la mana a doua era 44% din total, anul acesta, cota a scazut la 33%. Cele mai importate masini second-hand au fost marcile Volkwagen, cu 14.613 unitati, si Opel, cu 10.629 exemplare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.