Mai multe companii din domeniul energiei sunt interesate sa construiasca noi capacitati si sa modernizeze Termoelectrica. Pentru sucursala Doicesti s-au calificat Electrabel, Enel, Gas de France, AES Corporation, alaturi de doua consortii, dintre car
Mai multe companii din domeniul energiei sunt interesate sa construiasca noi capacitati si sa modernizeze Termoelectrica. Pentru sucursala Doicesti s-au calificat Electrabel, Enel, Gas de France, AES Corporation, alaturi de doua consortii, dintre care unul este alcatuit din Electricite de France International si Edison, iar celalalt din Mechel International Holding din Elvetia si Centralele Electrice Ungare. Pentru sucursala Braila se analizeaza ofertele E.ON, Electrabel si propunerea consortiului Enel- Global International 2000. Termoelectrica a mai precizat ca pentru Borzesti se va alege dintre ofertele Enel, Electrabel, AES Corporation, Gaz de France, CEZ, E.ON si un consortiu format din Electricite de France International si Edison. La Electrocentrale Galati, ce are o putere instalata de 535 MW, s-au precalificat Enel, Electrabel, Gas de France, AES Corporation, Edison si CEZ. Termoelectrica vizeaza constituirea unor societati mixte, care sa functioneze ca producator independent si la care investitorul privat sa detina pachetul majoritar de actiuni.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.