In ciuda vremii ploioase de afara, sute de vizitatori au trecut ieri pragul Palatului Brancovenesc de la Mogosoaia, profitand de "Ziua Portilor Deschise" - initiata de Primaria comunei Mogosoaia. Oaspetii si-au facut aparitia incepand cu ora 9,
In ciuda vremii ploioase de afara, sute de vizitatori au trecut ieri pragul Palatului Brancovenesc de la Mogosoaia, profitand de "Ziua Portilor Deschise" - initiata de Primaria comunei Mogosoaia. Oaspetii si-au facut aparitia incepand cu ora 9, fiind intampinati de gazdele imbracate in costume de epoca. Primii 300 de vizitatori au primit, totodata, din partea primariei cate un tricou dedicat evenimentului de popularizare a importantului simbol arhitectural. "Intre 16 si 25 august, am organizat o ampla campanie de promovare a Palatului Brancovenesc prin intermediul distribuirii de materiale promotionale si al unei campanii pe Internet. La ora la care portile palatului au fost deschise pentru vizitatori, peste 80.000 de pliante informative fusesera deja distribuite bucurestenilor", a declarat Paul Precup, primarul comunei Mogosoaia. Obiectivul turistic se afla la 14 kilometri de Bucuresti, in mijlocul unui parc plin de verdeata. >> Palatul a fost ridicat in anul 1698, din ordinul domnitorului Constantin Brancoveanu. In 1860, cladirea a fost restaurata si consolidata.

>> Fatada, influentata de stilul arhitectonic venetian, este dominata de balconul, arcadele si coloanele specifice artei brancovenesti.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.