Republica Moldova a esuat in a obtine independenta in adevaratul sens al cuvantului, din cauza greselilor facute de-a lungul anilor, a declarat presedintele moldovean Vladimir Voronin, intr-un discurs rostit luni, 27 august, cu ocazia celei de-a 16-a
Republica Moldova a esuat in a obtine independenta in adevaratul sens al cuvantului, din cauza greselilor facute de-a lungul anilor, a declarat presedintele moldovean Vladimir Voronin, intr-un discurs rostit luni, 27 august, cu ocazia celei de-a 16-a aniversari de la proclamarea independentei republicii, in 1991, transmite, din Chisinau, BBC, preluat de Rompres.

Cu toate ca Republica Moldova tinteste catre Uniunea Europerana (UE), ea are mult de castigat din colaborarea cu CSI (Comunitatea Statelor Independente), a afirmat, in acelasi discurs, Voronin, care a facut apel la cetatenii moldoveni sa intareasca independenta statului in toate domeniile: economic, teritorial si energetic.

In ceea ce priveste politica externa a tarii, presedintele Voronin a subliniat ca Republica Moldova va fi prezenta acolo unde ii dicteaza interesele, atat in Est, cat si in Vest.

Liderul de la Chisinau a mentionat ca Moldova are de profitat din colaborarea cu CSI si ca tara sa nu ar trebui sa ignore Estul. Directia strategica a Republicii Moldova este integrarea europeana, a afirmat presedintele moldovean.

"Intelegem ca tara noastra nu este gata sa adere maine la UE", a mai spus Voronin, subliniind insa ca trebuie facute eforturi pentru ca Republica Moldova sa devina o tara care va indeplini standardele europene.

Potrivit sondajelor de opinie realizate pe plan local, 'Ziua independentei' este o sarbatoare controversata in Republica Moldova. O parte dintre cei intervievati de BBC sunt de parere ca independenta i-a eliberat si le-a permis sa isi construiasca un stat propriu. Altii spun ca in ultimii 16 ani Republica Moldova a pierdut mai mult decat a castigat, in conditiile in care tara are acum o serie de probleme, precum disensiunile teritoriale sau somajul ridicat.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.