Consiliul Director al Asociatiei Romane de Urologie (ARU) protesteaza fata de "acuzatiile inca nedovedite aduse profesorului doctor Ionel Sinescu, presedintele ARU, acuzatii care indirect se rasfrang atat asupra medicinei romanesti, cat si asupra uro
Consiliul Director al Asociatiei Romane de Urologie (ARU) protesteaza fata de "acuzatiile inca nedovedite aduse profesorului doctor Ionel Sinescu, presedintele ARU, acuzatii care indirect se rasfrang atat asupra medicinei romanesti, cat si asupra urologiei", se arata intr-o scrisoare de protest a urologilor romani. Acestia acuza campania de presa sustinuta impotriva prof. dr Ionel Sinescu, motivele acesteia fiind: "Un presupus plagiat al unui tratat de urologie publicat in Statele Unite in 1957, fapt infirmat de Consiliul de Etica al Universitatii de Medicina si Farmacie «Carol Davila», si o posibila culpa medicala legata de diagnosticul si tratamentul suferintei prostatice a regretatului Patriarh Prea Fericitul Teoctist Arapasu". Reprezentantii ARU sustin ca acuzatiile nefondate aduse prof. dr Ionel Sinescu, inainte de incheierea anchetei Ministerului Sanatatii si a Colegiului Medicilor din Romania, pot duce la compromiterea definitiva a unui profesionist al scolii medicale romanesti, care a operat si vindecat peste 25.000 de bolnavi. Protestul ARU a fost depus si la Comisia pentru cercetarea abuzurilor, coruptiei si pentru petitii din cadrul Camerei Deputatilor, precum si la Clubul Roman de Presa.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.