Compania Transgaz Medias, operatorul sistemului national de transport al gazelor naturale, se va reorganiza prin separarea activitatii de transport si desfiintarea mai multor sucursale. Reorganizarea firmei de stat a fost aprobata de actionari la sfa
Compania Transgaz Medias, operatorul sistemului national de transport al gazelor naturale, se va reorganiza prin separarea activitatii de transport si desfiintarea mai multor sucursale. Reorganizarea firmei de stat a fost aprobata de actionari la sfarsitul lunii iulie, la propunerea conducerii executive a Transgaz, se arata intr-un anunt al firmei. Actionarii au decis, de asemenea, desfiintarea sucursalelor de transport al gazelor, cea de cercetare si proiectare pe piata de profil, precum si a celor noua sucursale regionale de transport din componenta Transgaz. In urma reorganizarii, cele noua unitati regionale vor deveni exploatari teritoriale si sunt localizate in Arad, Bacau, Braila, Brasov, Bucuresti, Cluj, Craiova, Constanta si Medias. In schimb, va fi infiintata, in structura companiei, o exploatare teritoriala de tranzit, cu sediul in Constanta. De asemenea, Dispecerul National de Gaze Naturale Bucuresti va fi reorganizat in Dispecerul de Gaze Naturale Bucuresti, aflat in structura Transgaz. Conform reprezentantilor firmei, reorganizarea firmei nu va afecta implicarea companiei in proiectul gazoductului Nabucco, care va fi dezvoltat de companiile BOTAŞ (Turcia), Bulgargaz, Transgaz, MOL (Ungaria) si OMV Erdgas (Austria), pentru transportul gazelor naturale din zona Marii Caspice si Orientul Mijlociu catre pietele europene. Pe de alta parte, actionarii firmei au aprobat inlocuirea in Consiliul de Administratie a lui Gheorghe Loghin cu directorul general al companiei Rodmir Expert, Constantin Zidaru. Inlocuirea a fost aprobata printr-un ordin al ministrului Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian. La sedinta actionarilor Transgaz din 26 iulie nu a participat niciun reprezentant al Fondului Proprietatea, entitate care detine 15% din capitalul companiei din Medias. Veniturile totale ale Transgaz s-au ridicat in primul semestru al anului la 506 milioane de lei (152 milioane de euro), cu 15% mai mari fata de nivelul de 438,18 milioane lei din perioada similara a anului trecut, potrivit datelor firmei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.