Romanii se indatoreaza din ce in ce mai mult la banci, anunta portalul antena3.ro.
Creditele acordate populatiei si firmelor in perioada iulie 2006 - iulie 2007 au crescut cu aproape 50% fata de anul precedent. Potrivit ultimelor date ale ban
Romanii se indatoreaza din ce in ce mai mult la banci, anunta portalul antena3.ro.
Creditele acordate populatiei si firmelor in perioada iulie 2006 - iulie 2007 au crescut cu aproape 50% fata de anul precedent. Potrivit ultimelor date ale bancii centrale, romanii au imprumutat in perioada iulie 2006 - iulie 2007 aproape 115 miliarde de lei, cu 46% mai mult decat anul precedent. Cele mai multe credite acordate sunt in valuta. Raportata la iulie 2006, valoarea imprumuturilor in euro acordate populatiei a crescut, in iulie 2007, cu aproape 70 de procente. Astfel, la sfarsitul lunii iulie, valoarea creditelor in valuta contractate de romani depasea 55 de miliarde de lei. Cat priveste imprumuturile in moneda nationala, populatia a luat din banca in ultimele 12 luni, 28 de miliarde de lei. Fata de luna iunie 2007, in iulie s-au acordat cu aproape 8% mai multe credite in valuta si cu aproape 3 procente imprumuturi in lei. In ceea ce priveste creditele luate de administratiile centrale si locale, acestea au scazut cu aproape 4% in iulie fata de luna precedenta.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.