Reprezentativa masculina de baschet a Romaniei a invins in deplasare, cu 68-65, nationala Ciprului, in prima partida din acest sezon contand pentru grupa A, in preliminariile Campionatului European - Divizia B.

Gazdele au inceput in forta
Reprezentativa masculina de baschet a Romaniei a invins in deplasare, cu 68-65, nationala Ciprului, in prima partida din acest sezon contand pentru grupa A, in preliminariile Campionatului European - Divizia B.

Gazdele au inceput in forta si au intrat la vestiare cu un avantaj de 10 puncte, dar baschetbalistii nostri s-au concentrat mai bine in repriza a doua, au jucat excelent in sfertul al treilea, cand au marcat 22 de puncte, fata de numai 8 ale adversarilor, si au reusit sa incheie victoriosi meciul. Cei mai prolifici jucatori romani au fost Bogdan Popescu, marcator a 22 de puncte, Catalin Burlacu - cu 19 p si Virgil Stanescu (foto), autor a 10 puncte si nu mai putin de 11 recuperari. "A fost cel mai greu meci al nationalei de seniori de cand sunt presedinte al federatiei, pentru ca numerosi jucatori au venit dupa accidentari serioase. Meciul a avut rasturnari de scor spectaculoase, dar e bine ca am castigat. Conteaza ca Romania a ramas neinvinsa in grupa, asa cum speram sa fie pana la final, pentru a putea juca barajul de accedere in prima grupa valorica europeana", a afirmat Carmen Tocala, presedintele Federatiei Romane de Baschet. In celalalt meci, disputat la Dublin, Elvetia a invins cu 86-58.
In urma acestor rezultate, Romania se afla pe primul loc in grupa A - cu 8 puncte, urmata de Elvetia (7 p), Irlanda (5 p) si Cipru (4 p). Desi Romania mai are de sustinut doua meciuri, pe 1 septembrie, cu Irlanda, la Sibiu, si cu Elvetia, pe 5 septembrie in deplasare, atat componentii nationalei, cat si conducerea FR Baschet se gandesc deja la barajul de promovare in Divizia A. "Chiar daca in Cipru baietii nu au fost in varf de forma, nu-i nici o nenorocire. Ei trebuie sa atinga forma maxima la meciurile din barajul pentru promovarea in prima grupa valorica (n.r. - programate pe 11 si 15 septembrie), pe care le vor sustine in compania Finlandei sau, cel mai probabil, a Georgiei", a declarat cu optimism Carmen Tocala.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.