>> Cristina Casandra, singura noastra finalista de pana acum, va concura azi in ultimul act de la 3000 m obstacole.

>> Ionela Tarlea Manolache, in semifinalele de la 400 m.

>> Marian Oprea a facut doar o plimbare pana la Osaka,
>> Cristina Casandra, singura noastra finalista de pana acum, va concura azi in ultimul act de la 3000 m obstacole.

>> Ionela Tarlea Manolache, in semifinalele de la 400 m.

>> Marian Oprea a facut doar o plimbare pana la Osaka, neputand lua startul in calificarile de la triplusalt.

Reprezentantii Romaniei au inregistrat rezultate sub asteptari in primele doua zile ale Campionatelor Mondiale de atletism, care se desfasoara in aceste zile la Osaka. Dintre sportivii nostri care au luat startul pana acum, doar "veterana" Cristina Casandra a reusit sa intre in lupta pentru medalii, atleta noastra urmand sa alerge astazi in finala de 3000 m obstacole. Casandra a facut o cursa excelenta in calificari, a castigat seria in care a evoluat si ar putea spera la un loc pe podiumul mondial. Din pacate, Ancuta Bobocel, cea de-a doua romanca inscrisa in proba, a incheiat doar a saptea in seria a doua in care a luat startul si a ratat ultimul act.
O evolutie peste asteptari, tinand seama de numeroasele accidentari care au tinut-o depate de pista in ultima vreme, a avut Ionela Tarlea Manolach,e care s-a clasat a treia in seriile de la 400 m, iar astazi va alerga in semifinale. Ionela Tarlea si-a confirmat clasa la Osaka si, desi a concurat dupa o lunga perioada de pauza competitionala (cauzata de problemele la spate care o chinuiesc de multa vreme), a reusit calificarea in semifinalele de la 400 m cu cel mai bun timp al sau din acest sezon. Hotarata sa-si demonstreze valoarea, Ionela Tarlea va lua astazi startul si in proba ei favorita - 400 m garduri, in sesiunea de dimineata a intrecerilor, un fel de "incalzire" inainte de semifinala de la 400 m plat, de dupa-amiaza.
Tot cea mai buna performanta personala a sezonului a reusit si Liliana Popescu, ieri, in semifinalele de la 800 m, dar din pacate ea s-a clasat doar pe pozitia a cincea, ratand finala.

Marian Oprea, marea dezamagire
In rest, nici unul dintre atletii romani care au concurat in primele doua zile n-a reusit sa treaca de faza seriilor. Cea mai mare dezamagire a furnizat-o Marian Oprea, vicecampionul olimpic de la triplusalt de la Atena. El nici macar nu a luat startul in calificari, acuzand dureri in timpul incalzirii la piciorul la care a suferit o mai veche accidentare. Desi se stia ca a trecut printr-o perioada mai lunga de recuperare, Oprea era cotat cu mari sanse la o medalie mondiala, mai ales ca principalul sau adversar, suedezul Christian Olsson (campionul olimpic en titre) declarase forfait inainte de CM din Japonia. In rest, la aruncarea ciocanului, Cosmin Sorescu a ratat calificarea in finala, dupa ce s-a clasat pe pozitia a 11-a in grupa B, iar la 100 m masculin, Florin Suciu a ocupat ultima pozitie in seria a treia a sferturilor de finala.

Cu ochii pe Nicoleta Grasu
In cadrul reuniunii de astazi, toate sperantele intr-o evolutie remarcabila se indreapta spre "batrana" Nicoleta Grasu, la aruncarea discului. Medaliata cu bronz anul trecut la Europenele de la Gotteborg, Nicoleta Grasu s-a pregatit cu multa seriozitate pentru CM de la Osaka, unde isi doreste sa urce pe podium. Tot astazi, Alina Militaru va evolua in calificarile de la saritura in lungime.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.