Autoritatile din Bulgaria au decis, pentru a combate specula, anuntarea unor preturi de referinta la produsele agroalimentare, o practica de pe vremea comunistilor.
Dupa explozia preturilor din ultimul an si in scopul de a combate specula, minis
Autoritatile din Bulgaria au decis, pentru a combate specula, anuntarea unor preturi de referinta la produsele agroalimentare, o practica de pe vremea comunistilor.
Dupa explozia preturilor din ultimul an si in scopul de a combate specula, ministerul bulgar al Economiei si Energeticii va anunta saptamanal preturile recomandabile, pe regiuni, ale principalelor produse agroalimentare, a declarat ministrul Petar Dimitrov. Astfel, consumatorii vor avea o imagine a valorii reale a marfurilor.
Ultima luna a marcat scumpiri-record. Pretul painii a crescut in medie cu 10 la suta, la fel cel al oualor, iar pretul produselor lactate a crescut cu 7 la suta. Pretul cascavalului a crescut cu peste 30 la suta. O adevarata explozie a preturilor a avut loc la zarzavaturi si fructe. Anul trecut, un kilogram de rosii costa in medie 60 de stotinchi (30 eurocenti), acum costa doua leva (un euro). Varza si castravetii se vand la preturi duble.
Solutia gasita de autoritati nemultumeste producatorii si comerciantii, care acuza guvernul de practici socialiste. Raspunzand criticilor, premierul Serghei Stanisev a spus ca operatiunile de control al preturilor si de evaluare a diferentelor dintre tarifele de achizitionare si cele din magazine nu este socialism, ci o informare mai buna a consumatorilor.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.