Tinerii basarabeni care isi fac studiile in Romania ar putea beneficia de cetatenie romana in regim privilegiat sustine cotidianul a€žFlux" ca ar fi promis Traian Basescu moldovenilor la intalnirea avuta la deschiderea Scolii de Vara a€

Tinerii basarabeni care isi fac studiile in Romania ar putea beneficia de cetatenie romana in regim privilegiat sustine cotidianul a€žFlux" ca ar fi promis Traian Basescu moldovenilor la intalnirea avuta la deschiderea Scolii de Vara a€žComunitati romanesti si identitate europeana".

Basarabenii, care si-au facut sau isi fac studiile in Romania vor beneficia de dreptul de a primi cetatenie romana in regim privilegiat, dupa incheierea studiilor. Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a confirmat existenta unui proiect de lege in acest sens.

GARANTII!? In cadrul deschiderii oficiale a Scolii de Vara a€žComunitati romanesti si identitate europeana", desfasurata saptamana aceasta la Crevedia, Traian Basescu ar fi dat asigurari tinerilor basarabeni ca li se va acorda imediat cetatenia romana dupa incheierea studiilor. Mai mult, seful statului roman a confirmat existenta unui proiect de lege cu privire la acordarea cetateniei romane, exprimandu-si increderea ca la finele acestui an, proiectul respectiv sa fie definitivat prin publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.