Coruptie absoluta
Adaptat de scenaristul William Goldman dupa romanul lui David Baldacci si bucurandu-se de o distributie impresionanta, filmul urmareste un spargator profesionist amestecat intr-un periculos joc de-a soarecele si pisica, alaturi
Coruptie absoluta
Adaptat de scenaristul William Goldman dupa romanul lui David Baldacci si bucurandu-se de o distributie impresionanta, filmul urmareste un spargator profesionist amestecat intr-un periculos joc de-a soarecele si pisica, alaturi de personalitati guvernamentale notorii. Toate incurcaturile vor incepe in momentul in care batranul hot Luther Whitney isi propune sa mai dea o singura spargere, inainte de a se retrage definitiv. Cand se pregatea sa iasa dintr-o impozanta casa, foarte bine pazita, un cuplu in stare de ebrietate intra in dormitorul alaturat, aparent pentru a petrece noaptea impreuna. Ceva insa nu merge bine si o incaierare violenta se incheie brusc cand femeia este impuscata. In timpul haosului ce urmeaza, Luther reuseste sa se strecoare in afara casei, pentru a afla mai tarziu ca asa-zisii amanti erau presedintele SUA, Alan Richmond, si Christy Sullivan, tanara sotie a celui mai mare suporter al presedintelui. In timpul investigatiilor si al operatiunii de acoperire, Luther, deja contactat de suspiciosul detectiv Seth Frank, temandu-se sa nu fie acuzat si de crima, hotaraste sa paraseasca tara. Aflat pe aeroport, vede la televizor o conferinta de presa in care presedintele Richmond, foarte calm, tine un discurs usturator impotriva violentei. Dezgustat, Luther alege sa nu lase situatia asa.
Titlul original: Absolute Power
Cu: Clint Eastwood, Gene Hackman, Ed Harris, Laura Linney
Regia: Clint Eastwood
Productia: SUA, 1997
color, 121 minute


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.