Comitetul Executiv National al Partidului Social Democrat, reunit luni, urmeaza sa stabileasca mandatul in baza caruia conducerea PSD va purta discutii cu partidele parlamentare si cu seful statului pe marginea unui nou program de guvernare, inclusiv
Comitetul Executiv National al Partidului Social Democrat, reunit luni, urmeaza sa stabileasca mandatul in baza caruia conducerea PSD va purta discutii cu partidele parlamentare si cu seful statului pe marginea unui nou program de guvernare, inclusiv pentru desemnarea unui nou prim-ministru, in cazul in care motiunea de cenzura pe care PSD intentioneaza sa o depuna va trece.

"Opinia publica, cetatenii, membrii de partid, ne intreaba care sunt pasii pe care ii vom face dupa depunerea motiunii de cenzura si dorim sa decidem astazi un mandat pe baza caruia conducerea PSD se va prezenta la consultari transparente cu partidele parlamentare si cu presedintele Romaniei pentru degajarea unui nou program de guvernare, inclusiv a analizarii propunerii pentru un nou premier", a declarat, in deschiderea reuniunii, presedintele PSD, Mircea Geoana, citat de Rompres.

Comitetul Executiv National urmeaza sa stabileasca totodata un mandat pentru discutiile privind introducerea sistemului de vot uninominal si adoptarea acestui proiect in Senat, prima camera parlamentara sesizata.

Liderul social-democrat a reamintit ca PSD intentioneaza sa depuna o motiune de cenzura la inceputul sesiunii parlamentare din toamna. El a reafirmat ca PSD va sustine numai un program de guvernare care va fi axat pe problemele cetatenilor, adaugand partidul ca nu va fi niciodata alaturi de o guvernare de dreapta.
'Am fost in ultima perioada la o serie de intalniri cu militantii, simpatizantii partidului, cu oamenii. La toate aceste intalniri cu totii ne-au cerut iesirea PSD din ambiguitate si folosirea fortei noastre parlamentare. Motiunea de cenzura are ca scop aducerea la conducerea tarii a unui guvern stabil si competent, care sa aiba un program axat pe problemele cetatenilor si pe cresterea competitivitatii economice', a sustinut presedintele PSD.

In acest context, Mircea Geoana a anuntat ca PSD are in vedere includerea in programul propriu de guvernare a unor prioritati nationale care sa aiba o durata mai mare decat un singur ciclu electoral.

Comitetul executiv National al PSD va definitiva, potrivit liderului PSD, si "partea superioara" a listei candidatilor pentru Parlamentul European. Lista urmeaza sa fie completata, pana la Consiliul National din 7 septembrie, inclusiv cu reprezentantii regiunilor de dezvoltare pentru zonele eligibile, a mentionat Geoana.

Reuniunea Consiliului National va fi urmata de o sedinta a grupurilor parlamentare PSD, care va avea loc in 5 septembrie.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.