Democratii au adoptat, la sedinta Biroului Permanent National, care a avut loc la Costinesti, o rezolutie prin care avertizeaza ca populatia ar putea plati in aceasta iarna facturi duble sau triple pentru energia termica, solicitand Guvernului sa ia
Democratii au adoptat, la sedinta Biroului Permanent National, care a avut loc la Costinesti, o rezolutie prin care avertizeaza ca populatia ar putea plati in aceasta iarna facturi duble sau triple pentru energia termica, solicitand Guvernului sa ia masuri pentru a preveni aceasta situatie, informeaza Mediafax.

"Din nefericire, din cauza incapacitatii Guvernului de a pregati termoficarea, vom asista la o dublare sau chiar la o triplare a facturii la energie termica a populatiei pentru perioada de iarna. Cerem Guvernului, pe de o parte, adoptarea de urgenta a masurilor pentru asigurarea combustibilor in proportie de 45 %, la fel ca in anul trecut, a centralelor de termoficare", a declarat presedintele PD, Emil Boc.

Democratii au mai cerut majorarea plafoanelor pentru acordarea de ajutoare catre populatie.

"Factura sa fie decenta, iar cresterea pensiilor sa fie reala si nu una imaginara. Daca aceste plafoane nu se vor majora, aceasta majorare va fi una de fatada. Mai cerem Guvernului continuarea planului de modernizare a centralelor de termoficare din orase si municipii, astfel incat factura de termoficare sa fie cat mai scazuta", a mai spus Boc. De asemenea, Biroul Permanent National al Partidului Democrat a adoptat luni o rezolutie privind sustinerea neconditionata a introducerii sistemului de vot uninominal, transmite Rompres. PD sustine totodata adoptarea in procedura de urgenta a acestui proiect de lege, astfel incat sa nu mai fie necesara organizarea unui referendum, a anuntat presedintele PD, Emil Boc, dupa sedinta BPN, care s-a desfasurat la Costinesti. Colegiul Director al Partidului Democrat, care se va intruni la sfarsitul acestei saptamani, va discuta despre campania electorala pentru alegerile europarlamentare, prioritatile post-aderare ale Romaniei si principalele obiective in plan legislativ ale democratilor.

"Vom sublinia, totodata, cu acest prilej, faptul ca PD, daca doreste sa ramana asa cum este in acest moment consacrat de sondajele de opinie, ca cea mai importanta forta politica din Romania, trebuie sa demonstreze la alegeri acest lucru. Reteta este simpla, prezenta politicienilor PD in comunitate si rezolvarea problemelor acestora", a anuntat Emil Boc.

El a aratat ca aceasta este "cea mai simpla politica si cea mai eficienta" si ca este necesara prezenta liderilor politici in comunitati, "intre oameni si rezolvarea problemelor acestora".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.