Singurul roman prezent la CM de atletism cu sanse reale la medalia de aur  a abandonat suspect  inaintea calificarilor.

Marian Oprea a facut degeaba deplasarea la Osaka, abandonind concursul chiar inaintea cal


Singurul roman prezent la CM de atletism cu sanse reale la medalia de aur a abandonat suspect inaintea calificarilor.

Marian Oprea a facut degeaba deplasarea la Osaka, abandonind concursul chiar inaintea calificarilor. Romanul nu s-a prezentat la groapa cu nisip, oficialii pretextind o accidentare subita, fara alte explicatii. In schimb, Cristina Casandra ar putea salva onoarea federatiei cu cel mai mare buget din sportul romanesc, ea calificindu-se simbata in finala probei de 3.000 de metri obstacole de la Osaka, cu primul rezultat, in timp ce Ancuta Bobocel va privi din tribuna lupta pentru medalii. In finala de la 400 de metri va fi prezenta Ionela Tirlea, care a obtinut locul 3 in semifinale.

In rest, esecuri anticipate. Cosmin Sorescu a ratat calificarea in finala la aruncarea ciocanului, dupa ce s-a clasat pe pozitia a 11-a in grupa B, cu un rezultat de 71,49 metri. In proba de 100 de metri masculin, Florin Suciu a ocupat ultima pozitie in seria a treia a sferturilor si evident a ratat calificarea in finala. Ieri, Mircea Bogdan a participat la cursa de 3.000 de metri obstacole, dar nu s-a calificat, dupa ce s-a clasat pe locul 4. Nici atleta Anca Heltne nu a mers mai departe in proba de aruncare a greutatii, aceasta clasindu-se pe pozitia a 12-a, cu o aruncare de 16,27 metri. Ultimul atlet prezent duminica in competitii a fost Sergiu Ursu, care a concurat in proba de aruncare a discului, in care a obtinut un modest loc 13, cu 59,22 metri. Ieri, dupa-amiaza, Liliana Popescu urma sa concureze in semifinala probei de 800 de metri.

Prima zi a fost dedicata probelor dure din atletism. La maraton masculin, primul a trecut linia de sosire kenyanul Luke Kibet. Un ecuadorian, Jefferson Perez, a cistigat medalia de aur la 20 de kilometri mars, proba marcata de descalificarea celui de-al doilea clasat, Francisco Fernandez, care a ramas, in cele din urma, in posesia medaliei de argint. Sportiva etiopiana Tirunesh Dibaba si-a pastrat titlul mondial in proba de 10.000 de metri, iar la aruncarea greutatii s-a impus americanul Reese Hoffa. La cursa regina, 100 m plat, jamaicanul Asafa Powell si americanul Tzson Day nu au avut nici un fel de probleme in a prinde finala.

Ultima ora: Tyson Gay l-a batut pe Asafa Powell la 100m! Americanul Tyson Gay a cistigat medalia de aur in proba de 100 de metri din cadrul Campionatelor Mondiale de atletism de la Osaka, in timp ce detinatorul recordului mondial, jamaicanul Asafa Powell, a incheiat cursa abia pe locul trei. Gay a fost cronometrat cu timpul de noua secunde si 85 de sutimi si i-a devansat pe Derrick Atkins (Bahamas, 9,91) si pe jamaicanul Asafa Powell (9,96).

Tyson Gay, in varsta de 25 de ani, al carui record personal pe distanta de 100 m este de noua secunde si 84 de sutimi, a cistigat primul titlu din cariera. Gay, sportiv aparut pe scena internationala in 2006, a cistigat titlul mondial dupa ce in 2005, la Helsinki, medalia de aur in proba de 100 metri a fost cistigata de un alt american, Justin Gatlin, suspendat pentru dopaj anul trecut. Asafa Powell a doborit in trei rinduri recordul mondial la 100 de metri, insa nu a reusit sa cistige nici un titlu mondial, dupa ce in 2003 a fost descalificat in sferturile probei, iar in 2005 a fost absent din competitie. De asemenea, el a terminat pe locul cinci la JO-2004. Ocupantul locului doi la Osaka, Derrick Atkins, in virsta de 23 de ani, a cistigat prima medalie din cariera.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.