Dupa 37 de editii, festivalul de muzica usoara reuseste sa incante publicul. Andreea

Spectatorii prezenti in sala Teatrului de Vara din Mamaia au fost entuziasmati de concertele sustinute in cele trei zile de festival. Muzica a rasunat in
Dupa 37 de editii, festivalul de muzica usoara reuseste sa incante publicul. Andreea

Spectatorii prezenti in sala Teatrului de Vara din Mamaia au fost entuziasmati de concertele sustinute in cele trei zile de festival. Muzica a rasunat in intreaga statiune, iar miile de persoane prezente au transformat atmosfera intr-una exploziva. Prima seara a evenimentului a adunat multa lume, dornica sa ii revada pe cei mai valorosi artisti romani ai muzicii usoare.

Prestatii de succes
Recitalul extraordinar al lui Mihai Traistariu din finalul serii a ridicat publicul in picioare. Constanteanul, desi a recunoscut ca a avut cateva probleme cu gatul in cursul zilei, a reusit sa presteze in mod impecabil, asa cum a obisnuit publicul de atatea ori. Traistariu a avut si invitati speciali, printre care si fostul sau coleg de trupa, alaturi de care a cunoscut consacrarea, Dorin, dar si valori ale muzicii usoare romanesti, precum Laurentiu Cazan, Paula Seling si Nico. La fel ca in prima seara, cea de-a doua intalnire a publicului cu vedetele preferate s-a desfasurat fara a fi perturbata de probleme majore. Tinerii debutanti au incercat sa impresioneze juriul de cinci stele, care a avut criterii stricte de notare. Sfarsitul serii de vineri a adus pe scena trupa Millenium, ale carei ritmuri usor iesite din tiparuri au adunat un numar impresionant de spectatori. Seara de sambata a captat atentia publicului de la primul pana la ultimul minut. Nume de succes alaturi de melodii consacrate au format combinatia perfecta pentru mult asteptata noapte a recitalurilor.

Juriul, expus la criticile publicului
Daca in celelalte seri juriul a punctat la sange prestatiile concurentilor, a treia zi a festivalului a reprezentat momentul in care "judecatorii" au fost pusi in fata criticilor. Corina Chiriac, Berti Barbera, Paula Seling, Crina Mardare si Mirabela Dauer sunt doar o parte dintre vedetele care au urcat pe scena de la Mamaia. Artistii au recunoscut ca numerosii ani de cariera nu i-au impiedicat sa resimta emotiile scenei si au declarat cu sinceritate ca Festivalul de la Mamaia se mentine la un nivel inalt in fiecare an. "Ma bucur ca ma aflu la cea de-a 37-a editie a festivalului, mai ales pentru ca am tot atatia ani de cariera in spate", a declarat Corina Chiriac. Intrarea Paulei Seling pe scena a ridicat sala in picioare, prestatia sa fiind una pe masura. Artista a inceput in forta cu unul dintre hit-urile sale, vocea minunata a acesteia reusind sa transmita publicului emotiile melodiilor. "Din punct de vedere organizatoric, nu pot sa obiectez nimic. Ne bucuram ca nu am avut parte de surprize, avand in vedere ca a fost o editie extrem de dificila. Am avut foarte multi invitati, fiecare cu pretentiile lor de sonorizare", a declarat ofiterul de presa al Festivalului Mamaia, Dana Dorian. Micile defectiuni tehnice au trecut neobservate datorita profesionistilor care au remediat problemele in cel mai scurt timp. Organizatorii s-au aratat incantati de numarul mare de spectatori care au umplut pana la refuz sala Teatrului de Vara. Prezenta multor persoane a fost motivata de dorinta de a urmari prestatia vedetelor preferate. "Am fost prezenta in prima seara a competitiei. Nu sunt in masura sa critic vocile artistilor ce s-au intrecut la cele doua probe. In schimb, pot sa spun ca recitalul lui Mihai Traistariu a fost unul de exceptie. M-a amuzat momentul in care duetul cu Paula Seling a fost cantat cu un singur microfon. Aici s-a vazut adevarata lor valoare, pentru ca totul putea sa se transforme intr-un esec", a declarat Iulian Ene, spectator. Festivalul s-a ridicat la nivelul asteptarilor publicului.

Prezentatori din basme
Festivalul de Muzica Usoara Mamaia 2007 a fost moderat de personaje de basm care au incercat sa destinda atmosfera si sa se abata de la regulile unei prezentari clasice, cu ajutorul micilor glume facute intre prestatiile artistilor. Toate persoanele care au contribuit la organizarea concursului rasufla usurate si doresc ca editia viitoare sa fie cel putin la fel sau poate mai buna decat cea de anul acesta.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.