Ion Iliescu a dat publicitatii o scrisoare in care afirma ca Petre Roman, premier in vara lui ?90, a aprobat "masurile de eliberare" a Pietei Universitatii propuse de MI, dupa ce rechizitoriul mineriadei il acuza pe fostul sef de stat ca a ordonat r
Ion Iliescu a dat publicitatii o scrisoare in care afirma ca Petre Roman, premier in vara lui ?90, a aprobat "masurile de eliberare" a Pietei Universitatii propuse de MI, dupa ce rechizitoriul mineriadei il acuza pe fostul sef de stat ca a ordonat reprimarea pietei cu munitie de razboi si TAB-uri. Iliescu neaga fiecare acuzatie care i se aduce in rechizitoriu, afirmand ca mineriada din iunie ?90 ar fi fost efectul unor violente si instigari puse la cale de forte - pe care nu le numeste - care ar fi avut ca scop nerecunoasterea rezultatelor alegerilor din 20 mai 1990. Acestea i-au avut ca invingatori pe el, ca presedinte al tarii, cu 85%, si pe FSN, cu 66% din voturi.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.