Partidul Social Democrat (PSD) isi exprima "cu tarie" solidaritatea fata de acei membri ai sai care sunt atacati politic, a declarat, luni, presedintele PSD, Mircea Geoana.

"Astazi, va trebui sa ne exprimam cu tarie solidaritatea fata de c
Partidul Social Democrat (PSD) isi exprima "cu tarie" solidaritatea fata de acei membri ai sai care sunt atacati politic, a declarat, luni, presedintele PSD, Mircea Geoana.

"Astazi, va trebui sa ne exprimam cu tarie solidaritatea fata de cei atacati politic. Atacurile politice la adresa lui Ion Iliescu sunt inacceptabile si va trebui sa reactionam fara echivoc fata de acestea", a declarat Geoana, in deschiderea reuniunii Comitetului Executiv National al PSD.

Fostul presedinte Ion Iliescu a dat publicitatii, duminica, o noua scrisoare deschisa prin care isi exprima nemultumirea fata de continuarea campaniei din presa privind implicarea sa in evenimentele din 13-14 iunie 1990, cand si-au pierdut viata patru persoane.

"Resping cu fermitate campania de linsaj mediatic, de minciuni si de manipulare a realitatii, la care participa unele publicatii si televiziuni, realizatori si jurnalisti, dar, ceea ce este si mai grav, persoane din Parchetele Militare, campanie care are drept obiectiv denigrarea mea atat in legatura cu evenimentele din decembrie 1989, cat si cu acelea din 13-15 iunie 1990", declara Ion Iliescu in scrisoarea remisa Rompres. Fostul sef al statului considera ca anumite persoane, implicate in acele evenimente, incearca, "cu complicitatea unor procurori militari, sa rescrie istoria si sa deplaseze atentia de la cauza la efect, profitand de sprijinul politic pe care li-l ofera actualul sef al statului, care doreste sa se razbune pe toti cei care, exercitand un drept legal si constitutional, au votat in Parlament pentru suspendarea sa". Iliescu considera ca rechizitoriul Parchetului Militar nu este un act juridic, ci "unul profund politic", iar incriminarea sa se bazeaza pe "invinuiri fanteziste".

Conform rechizitoriului dosarului Mineriadei din iunie 1990, intocmit de procurorii militari, Ion Iliescu, in calitate de presedinte ales al Romaniei, este cel care a ordonat actiunea de reprimare a manifestantilor din Piata Universitatii, depasindu-si atributiile.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.