PUNCTUL PE EI
Scandalul de la Timisoara nu este unul surprinzator. Scenele terifiante in care Ionel Ganea incearca sa-l impacheteze pe asistentul Dorin Mudura devin socante doar pentru spectatorii veniti de pe alta planeta. Martorii avizati ai f
PUNCTUL PE EI
Scandalul de la Timisoara nu este unul surprinzator. Scenele terifiante in care Ionel Ganea incearca sa-l impacheteze pe asistentul Dorin Mudura devin socante doar pentru spectatorii veniti de pe alta planeta. Martorii avizati ai fenomenului nu au insa motive sa acuze surpriza. Antecedentele recidivistilor deghizati in oameni de fotbal anuntau astfel de evenimente. Chiar cred ca ne putem astepta, daca nu se va actiona in sensul unei deratizari temeinice, la intamplari de gravitate extrema.


Ionel Ganea a gresit grav. El nu este insa decat un biet actor pus in scena de regizori diabolici. Amintiti-va suita declaratiilor mincinoase prin care Marian Iancu a incercat sa-si motiveze nereusitele. La finalul sezonului trecut, el sustinea ca a fost invins in finala Cupei Romaniei de arbitri, si nu de Rapid. Fudul si destul, Marian Iancu si-a continuat reprezentatia la reluarea actualului campionat. Beneficiarul prezumtiei de nevinovatie a practicat la greu prezumtia de vinovatie. Pricinosul a contestat inaintea fiecarui meci toate delegarile. Cred ca daca Ionut Lupescu ar fi decis ca meciurile Timisoarei sa fie arbitrate de Chivorchian sau de Rosianu, chiar si acestia ar fi fost suspectati de Marian Iancu doar pentru a nu-si iesi din mana. Iar daca patronul da cu bata-n balta, de ce nu s-ar da in stamba si jucatorii?


Sa ne amintim de atitudinea pe care Marian Iancu a avut-o dupa meciul pe care Politehnica l-a disputat la Timisoara cu UTA. Zicea el atunci ca a obtinut trei victorii: pe terenul de joc, in tribuna si in afara stadionului. Declaratia prin care Marian Iancu ii confirma pe batausii din strada a fost una penala, de natura sa incite la violenta. Dar si atunci derapajul comportamental al patronului timisorean a fost trecut cu vederea de tovarasii sai imobiliari.


Ionel Ganea isi va primi pedeapsa pentru faptele sale. Sanctiunea va fi, probabil, una drastica. Dar daca vom sacrifica insa doar tapii ispasitori, nu vom curata niciodata batatura fotbalului. Locul se cere destelenit temeinic prin starpirea lepadaturilor. Altfel competitia sportiva se va transforma intr-un razboi al gastilor de cartier. Iar "Generatia de Aur", si asa contestata de trogloditi, va fi inlocuita in timp de "Generatia Rahova".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.