Indicele BET-C s-a depreciat cu 1,44%, pe o lichiditate de numai 8,8 milioane de euro Ultima sedinta de tranzactionare a saptamanii a adus un nou val de scaderi la Bursa de la Bucuresti. Deprecierile s-au inscris in limitele evolutiilor din piet

Indicele BET-C s-a depreciat cu 1,44%, pe o lichiditate de numai 8,8 milioane de euro

Ultima sedinta de tranzactionare a saptamanii a adus un nou val de scaderi la Bursa de la Bucuresti. Deprecierile s-au inscris in limitele evolutiilor din pietele europene, determinate de asteptarea publicarii in Statele Unite a indicatorului New Home Sales, reprezentativ pentru sectorul imobiliar american.

La ora bilantului pentru bursa autohtona, pietele din centrul si estul Europei indicau evolutii mixte. Astfel, indicele PX al bursei de la Praga inregistra o apreciere de 0,43%, indicele WIG20 al pietei din Varsovia se apreciase cu 0,31% iar indicele SOFIX al bursei din Sofia - cu 0,29%.

In schimb, indicele ATX de la Viena pierdea 0,33%, iar cel al pietei de la Budapesta, indicele BUX, marca o scadere cu 0,64%. Pe scadere au incheiat, de altfel, si indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Cele mai lichide actiuni au pierdut, vineri, in medie 1,46%, indicele compozit s-a depreciat cu 1,44%, iar actiunile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) au dat inapoi cu 0,69% dupa cresterea de peste cinci puncte procentuale obtinuta in sesiunea anterioara.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.