"Ne cerem scuze, numarul este nealocat", "Acest numar a fost deconectat" sau "Baterie slaba" - asa aratau afisele publicitare la competitia care a concurat, la sfirsitul lunii trecute, Campionatele mondiale de atletism de la Osaka.


"Ne cerem scuze, numarul este nealocat", "Acest numar a fost deconectat" sau "Baterie slaba" - asa aratau afisele publicitare la competitia care a concurat, la sfirsitul lunii trecute, Campionatele mondiale de atletism de la Osaka. Cel putin in nordul Europei, unde Finalnda, tara Nokia, a organizat a opta editie a Campionatul mondial de aruncare a telefoanelor, toti ochii au fost pe ecranul celularelor, nu pe televizorul cu transmisiunile din Japonia. Noul lider al lumii la acest sport, inventat de plicitiseala de nordici, dar adoptat cu placere si de alte tari (Si in Romania s-a desfaurat un concurs asemanator in 2005, la Braila), este localnicul Tommi Huotari, care si-a aruncat telefonul la 89,62 de metri. De altfel, la proba masculina, un singur canadian a reusit sa se intercaleze, pe locul al zecelea, printre primii 17 aruncatori de telefoane mobile, toti finlandezi.

La feminin, finlandeza Eija Laakso, cistigatoarea editiei de anul trecut, s-a situat din nou pe primul loc, cu o lansare de 44,49 metri, fiind urmata de olandeza Farah el Airoudi, cu 42,06 metri. Pentru finlandezi, urmeaza o noua competitie extrem de importanta, Campionatul mondial de rezistenta la sauna, unde, de asemenea, nu au rivali.

Cum a fost la editia din 2005

Si copiii au talent la acest sport

http://www.youtube.com/watch?v=N4H6gK81d5k


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.