Cel putin pana aseara, cand s-a jucat Poli Timisoara - Rapid si inaintea "restantelor" Stelei si ale lui Dinamo, FC Vaslui a devenit surprinzatorul lider al Ligii I, dupa victoria de la Cluj, 3-2 cu "U". Cu siguranta, pricipalul merit pentru aceasta
Cel putin pana aseara, cand s-a jucat Poli Timisoara - Rapid si inaintea "restantelor" Stelei si ale lui Dinamo, FC Vaslui a devenit surprinzatorul lider al Ligii I, dupa victoria de la Cluj, 3-2 cu "U". Cu siguranta, pricipalul merit pentru aceasta performanta ii revine antrenorului-jucator Dorinel Munteanu (foto), care la 39 de ani isi dirijeaza excelent echipa din teren, sau, cand e cazul, de pe banca tehnica. "Neamtul", care a evoluat 90 de minute in meciul cu "sepcile rosii", nu este insa entuziasmat de pozitia de lider si sustine ca primordiala este clasarea pe un loc de Cupa UEFA, la finalul sezonului. "Sunt foarte bucuros pentru cele trei puncte si vreau sa imi felicit jucatorii pentru felul in care au evoluat. Este o victorie a echipei, o victorie muncita, pe un teren impracticabil. Victoria este indiscutabil meritata, pentru ca am luptat admirabil. Faptul ca acum suntem pe primul loc in clasament nu inseamna nimic, pentru ca noi ne gandim doar la obiectivele noastre. Vedem ce o sa fie la sfarsitul campionatului", a declarat Dorinel Munteanu. De cealalta parte, tehnicianul Universitatii, Adrian Falub, a considerat rezultatul drept unul nemeritat. "Puteam sa facem mai mult in acest meci. Am luat trei goluri pe greseli foarte mari, la faze fixe, lucru care este inadmisibil pentru noi, mai ales ca dispunem de jucatori cu talie, care dau bine cu capul. Rezultatul este nemeritat, pentru ca Vasluiul nu si-a creat prea multe ocazii de gol. Mai avem mult de munca, dar din pacate am intrat intr-o zona periculoasa, din care ne va fi foarte greu sa iesim", a precizat Falub.

CFR tine aproape
Exact aceeasi linie de clasament ca a vasluienilor o au si elevii lui Ioan Andone (3 victorii si 2 egaluri), care, cu 11 puncte, ocupa locul al doilea, datorita golaverajului inferior gruparii moldovene. CFR Cluj a obtinut sambata, la Buzau, a treia victorie in deplasare din tot atatea jocuri, scor 2-1, motiv pentru presedintele Iuliu Muresan sa se declare optimist in vederea returului de joi, cu Anorthosis Famagusta, in preliminariile Cupei UEFA. "Sunt sanse de calificare, iar echipa va juca in deplasare mult mai bine decat a facut-o acasa, unde a fost un accident", a spus Muresan, care s-a referit si la prezenta patronului stelist, Gigi Becali, la partida dintre Gloria Buzau si CFR. "A fost un meci destul de greu, Gloria
s-a aparat bine, pentru ca avea nevoie de puncte, dar pana la urma noi am reusit sa ne impunem meritat. A mai fost si Gigi Becali prin preajma, dar nu joaca banii, ci echipele pe teren", a concluzionat conducatorul "visiniilor".
Intr-un alt joc disputat sambata, la Galati, Otelul s-a impus previzibil, scor 2-1, in fata UT-ei, pregatita de Marius Lacatus. Pe aceeasi lungime de unda cu Iuliu Muresan, antrenorul galatenilor, Petre Grigoras, spera ca acest succes va fi de bun augur in vederea meciului din Cupa UEFA, de joi, cand Otelul va primi vizita bulgarilor de la Lokomotiv Sofia. "Pe o caldura insuportabila, cred ca erau 50 de grade Celsius la nivelul gazonului, sunt multumit de victorie. Vine si intr-un moment bun pentru moralul nostru, chiar inaintea partidei cu Lokomotiv din preliminariile Cupei UEFA si acest moment trebuie speculat", a afirmat Grigoras.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.