Impactul schimbarii climatice asupra resurselor de apa la scara mondiala a fost tema centrala a Saptamanii mondiale a apei care a avut loc la Stockholm, cu participarea peste 2.500 de savanti. Oamenii de stiinta nu s-au pus inca de acord asupra exist
Impactul schimbarii climatice asupra resurselor de apa la scara mondiala a fost tema centrala a Saptamanii mondiale a apei care a avut loc la Stockholm, cu participarea peste 2.500 de savanti. Oamenii de stiinta nu s-au pus inca de acord asupra existentei unei legaturi directe intre cele doua fenomene, in conditiile in care un locuitor din cinci al planetei nu are acces la resurse de apa potabila iar jumatate din populatia Terrei nu este conectata la o retea de canalizare. Majoritatea savantilor sunt de acord asupra faptului ca apa reprezinta un factor major al incalzirii globale, si ca finantarea accesului la aceasta resursa ar trebui sa constituie o preocupare de prim rang a liderilor marilor puteri economice mondiale. Chestiunea a figurat si in discursul de inaugurare a conferintei tinut de premierul tarii gazda, Fredrik Reinfeldt, care a tinut sa sublinieze faptul ca, in timp ce "intr-o parte a lumii incalzirea planetei se va manifesta in secete, desertificare si penurie de apa, in altele vor avea loc ploi din ce in ce mai abundente si inundatii".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.