Pe 31 octombrie va concerta la Bucuresti, pe Stadionul National, celebra trupa britanica de rock Deep Purple. Concertul face parte din turneul de promovare a ultimului grup al trupei lansate in 1968 la Hertfordshire, "Rapture of the Deep". Romania es
Pe 31 octombrie va concerta la Bucuresti, pe Stadionul National, celebra trupa britanica de rock Deep Purple. Concertul face parte din turneul de promovare a ultimului grup al trupei lansate in 1968 la Hertfordshire, "Rapture of the Deep". Romania este prima locatie din cadrul turului, dupa concertele sustinute in Statele Unite, ulterior trupa urmand sa sustina concerte in Bulgaria, Bosnia si Hertegovina, Croatia, Italia, Austria, Ungaria, Italia, Belgia si Franta.
Impreuna cu Led Zeppelin si Black Sabbath, Deep Purple sunt considerati pionierii genurilor heavy metal si hard rock, desi membrii trupei au refuzat intotdeauna ca muzica lor sa fie etichetata ca heavy metal. Unele din cele mai cunoscute melodii ale trupei sunt "Storm on the Water", "Child in Time" si "Soldier of Fortune". Se estimeaza ca au vandut peste 100 de milioane de albume in toata lumea, de-a lungul unei cariere de aproape 40 de ani. Trupa a trecut prin multe schimbari de componenta, precum si printr-o despartire de opt ani, urmata de doua reuniuni. In varianta care a cunoscut cel mai mare succes comercial, componenta trupei a fost alcatuita din Ian Gillian (vocalist), Ritchie Blackmore (chitarist), Jon Lord (clapar), Roger Glover (basist) si Ian Paice (bate-rist). Fata de aceasta componenta, actualmente la chitara canta Steve Morse, iar la keyboards Don Airley.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.