Liberalii i-au ales pe ochi si pe spranceana pe tinerii care, incepand de la sfarsitul acestei luni, vor fi prezenti, la Costinesti, la scoala de vara. Cursantii reprezinta organizatiile din toate judetele si din Bucuresti. Printre cei o suta de part
Liberalii i-au ales pe ochi si pe spranceana pe tinerii care, incepand de la sfarsitul acestei luni, vor fi prezenti, la Costinesti, la scoala de vara. Cursantii reprezinta organizatiile din toate judetele si din Bucuresti. Printre cei o suta de participanti se vor numara cinci tineri membri ai unuia dintre partidele liberale din Republica Moldova. "Moldova Noastra" este formatiunea din care face parte Serafim Urechean, fost primar al Chisinaului. Adrian Bratu, vicepresedinte la nivel national al tinerilor liberali, a declarat ca responsabilitatea organizarii evenimentului revine vicepresedintelui Cristian Adomnitei, ministrul Educatiei. Adrian Bratu a mai spus ca tematica cursurilor se axeaza pe institutiile europene despre care cursantii vor afla amanunte de la cei mai experimentati membri ai partidului. "Tinerii vor afla din cele mai autorizate surse despre competentele si modul in care functioneaza institutiile europene", a declarat Adrian Bratu. Evenimentul de la Costinesti se desfasoara in aceeasi perioada cu Biroul Politic National de la Neptun, din care fac parte premierul Calin Popescu Tariceanu si membri ai Cabinetului pe care il conduce. In consecinta, lectorii care vor sustine prelegeri la scoala de vara a tinerilor liberali reprezinta cele mai avizate surse pentru aflarea informatiilor. Inca de pe acum, participantii la cursurile organizate la Costinesti stiu ca plaja nu se va afla printre "activitatile" de care vor avea parte pe parcursul celor trei zile cat se vor afla pe litoral. Organizatorul, Cristian Adomnitei, este decis sa sanctioneze absenteismul. Reprezentantii tinerei generatii de liberali vor fi trimisi acasa daca se constata ca, in loc sa participe la cursuri, confunda scoala cu o tabara de odihna. Zilnic, intre orele 10.00 si 20.00 cursantii trebuie sa demonstreze ca sunt dornici sa obtina informatiile pe care le-ar putea folosi in cazul in care vor avea acces la functii ce implica cunostinte legate de relatia cu institutiile Uniunii Europene.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.