Factorii genetici, varsta, clima, anumite tratamente si produse cosmetice sunt deosebit de importante in producerea sebumului care duce la ingrasarea tenului. Aceasta problema apare indeosebi la pubertate, creand un disconfort de natura estetica, ia
Factorii genetici, varsta, clima, anumite tratamente si produse cosmetice sunt deosebit de importante in producerea sebumului care duce la ingrasarea tenului. Aceasta problema apare indeosebi la pubertate, creand un disconfort de natura estetica, iar uneori poate dura ani de zile daca nu se iau masuri de tratare. Pentru a avea rezultate optime, tratamentul tenului gras trebuie sa combine mai multe modalitati de preventie si ingrijire. Iata care sunt acestea: - nu va spalati pe fata mai mult de doua ori pe zi; - nu folositi produse cosmetice agresive, cu concentratie mare de alcool (acestea pot usca excesiv pielea); - nu va faceti gomaj daca aveti cosuri, pete accentuate sau zgarieturi; - dimineata si seara, curatati pielea cu un demachiant pentru ten gras; - daca tenul nu prezinta imperfectiuni, puteti folosi un exfoliant usor; - inainte de a va machia, aplicati o baza matifianta, iar pentru acoperirea imperfectiunilor, utilizati un baton corector.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.