>> Universitatea Craiova se afla intr-o criza profunda. Dupa un inceput excelent de campionat, Universitatea Craiova s-a afundat in subsolul clasamentului, inregistrand in ultimele patru meciuri tot atatea infrangeri.

>> Esecul din fata Un
>> Universitatea Craiova se afla intr-o criza profunda. Dupa un inceput excelent de campionat, Universitatea Craiova s-a afundat in subsolul clasamentului, inregistrand in ultimele patru meciuri tot atatea infrangeri.

>> Esecul din fata Unirii Urziceni l-a facut pe antrenorul Florin Cioroianu sa-si dea din nou demisia, interimatul urmand a fi asigurat de Daniel Mogosanu. Ilie Balaci este favorit pentru ocuparea functiei de antrenor principal dupa meciul cu Rapid.

Universitatea Craiova nu se dezminte. De fiecare data incepe foarte bine campionatul, pentru ca apoi sa urmeze un regres si o situatie de criza care pare fara rezolvare.
La finalul primei etape a Ligii I, "juvetii" se aflau pe prima pozitia a clasamentului, iar Adrian Mititelu striga cat il tineau plamanii ca echipa pe care o patroneaza va reusi sa prinda fara probleme cupele europene. Insa visul s-a transformat intr-un cosmar pentru olteni. Dupa aproape o luna si trei infrangeri consecutive, finantatorul Universitatii a anuntat ca obiectivul s-a schimbat, principala tinta a clubului fiind mentinerea in prima liga. Tehnicianul care a scapat Craiova de retrogradare, Florin Cioroianu, si-a dat demisia, neacceptata insa de Mititelu. Patronul a luat o decizie dura, excluzandu-i din lot, dupa infrangerea cu Pandurii, pe Dina, Saceanu, Dorel Stoica si Gargalie, patru jucatori foarte importanti pentru Universitatea. In acelasi timp, l-a numit pe Ilie Balaci manager general.
Partida pierduta in ultimele minute cu Unirea Urziceni s-a datorat si faptului ca "stiinta" a avut patru jucatori care se aflau la debutul pe prima scena a fotbalului romanesc. Astfel, jocul "juvetilor" a avut foarte mult de suferit, mai ales la capitolul organizare. "Se intampla ceva la echipa. Jucatorii de la care ma asteptam la mai mult nu dau randamentul scontat. In aceasta seara am avut patru jucatori noi in echipa. Nu stiu care ar fi fost rezultatul daca ii aveam si pe cei accidentati, si pe cei trimisi la echipa a doua. Am jucat foarte slab", a comentat Mititelu.
Poate fi vorba si de nesansa, insa ialomitenii au controlat ostilitatile, parand ca marcarea unui gol nu este decat o chestiune de timp. Asa a si fost, victoria oaspetilor fiind adusa de tanarul Bogdan Stancu, dupa ce a transformat un penalty scos tot de el ('86). "Este greu sa joci fara patru titulari. E aproape o jumatate de echipa. Au de suferit relatiile de joc, iar cei care i-au inlocuit au imbracat pentru prima data tricoul Universitatii. Nu spun ca nu au jucat bine, dar s-a vazut lipsa de omogenitate. Sunt convins ca vor reusi sa se reabiliteze. Meciul de la Bucuresti cu Rapid este o buna ocazie pentru ei", a precizat consilierul tehnic, Emil Sandoi.
Conducerea Universitatii a inteles repede ca echipa nu se poate lipsi de patru dintre titulari, printre care se afla si un jucator de nationala, Dorel Stoica. Astfel, Dina si Saceanu au fost reprimiti la prima echipa, oltenii sperand ca iesirea din criza sa se realizeze printr-o victorie in Giulesti. "Au fost reprimiti deoarece s-au comportat bine si sper ca de acum inainte sa dea totul pentru echipa. Stoica si Gargalie raman la echipa a doua", a afirmat Ilie Balaci. z

>> Florin Cioroianu, antrenorul care a reusit sa salveze Universitatea de la retrogradare in sezonul trecut, si-a dat demisia pentru a doua oara in decursul unei singure saptamani. Daca dupa infrangerea de la Targu Jiu decizia sa nu a fost acceptata de patronul Adrian Mititelu, nu la fel s-a intamplat si dupa esecul cu Unirea Urziceni. Tehnicianul a precizat ca situatia i-a scapat de sub control si nu mai poate gestiona situatia de criza in care se afla echipa. Cioroianu va ramane angajat in cadrul clubului, cel mai probabil urmand sa pregateasca Craiova a doua, a "juvetilor". Cioroianu a mentionat ca Urziceniul a meritat victoria si ca spera ca inlocuirea sa pe banca tehnica sa fie benefica pentru echipa. "Am spus de fiecare data ca sunt la dispozitia clubului si, daca se ia decizia sa fiu schimbat, sunt de acord. Am decis ca e mai bine sa aiba loc aceasta schimbare, care speram sa fie spre binele echipei", a precizat antrenorul.

Variante
>> Ilie Balaci, in pole-position
In urma demisiei lui Florin Cioroianu, meciul cu Rapid va fi pregatit de catre secundul Daniel Mogosanu. Dupa acest joc, Consiliul Director se va intruni pentru a numi noul antrenor principal. Pe lista se afla mai multi tehnicieni, insa in pole-position se afla managerul general Ilie Balaci. In cazul in care fosta glorie a fotbalului craiovean va refuza, Adrian Mititelu isi va indrepta atentia catre Walter Zenga, Sorin Cartu (care a urmarit meciul cu Urziceni alaturi de patronul "stiintei") si Roberto Landi. Pana la aflarea numelui viitorului tehnician, Daniel Mogosanu va fi supervizat de Ilie Balaci, manager general, si Emil Sandoi, consilier tehnic. "Trebuie sa fim foarte atenti cu numirea noului antrenor. Multi se autopropun. Nu va fi o alegere usoara", a precizat Mititelu.

CFR Cluj s-a impus greu la Buzau
CFR Cluj continua seria rezultatelor bune in Liga I, invingand cu 2-1 pe Gloria, la Buzau. Golurile ardelenilor au fost marcate de Trica ('5) si Fabbiani (foto) ('84), in timp ce pentru echipa din Crang a punctat Claudiu Ionescu ('26). Ioan Andone s-a aratat satisfacut de rezultat, dar nemultumit de jocul prestat de elevii sai. "Meciul ni l-am facut noi greu, pentru ca am avut multe ocazii, dar am ratat. Gloria are o echipa buna. Am fost chiar surprins de valoarea unor jucatori si cred ca se poate salva de la retrogradare", a mentionat "Falcosul".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.