Meteorologii au emis ieri o noua avertizare cu cod portocaliu de furtuna pentru 11 judete, dupa ce ploile si furtunile au provocat inundatii, incepind de simbata noapte, in mai multe judete ale tarii. Erau asteptate ploi torentiale care vor lasa in u
Meteorologii au emis ieri o noua avertizare cu cod portocaliu de furtuna pentru 11 judete, dupa ce ploile si furtunile au provocat inundatii, incepind de simbata noapte, in mai multe judete ale tarii. Erau asteptate ploi torentiale care vor lasa in urma peste 50 de litri de apa pe mp, izolat chiar peste 70-80 de litri pe metru patrat. In acelasi timp, ramine valabila atentionarea cod galben potrivit careia, tot pina la noapte, vremea este instabila in zona Carpatilor Orientali, in Moldova, Dobrogea, Muntenia, precum si in zona Carpatilor Meridionali. Vor cadea averse insotite de descarcari electrice si rafale puternice de vint. Si hidrologii au emis o avertizare cod portocaliu, care anunta ca pe traseul a noua riuri din regiunile in care va ploua abundent se pot produce inundatii si viituri. In centrul tarii, vremea este instabila. Norii acopera cerul si cad averse, cu tunete, fulgere si vint puternic. Toate aceste fenomene au venit imediat dupa citeva zile caniculare, cu temperaturi de cod galben. Vineri, peste 10.300 de romani se prezentasera la unitatile de primiri urgenta ale spitalelor din tara cu afectiuni cauzate de temperaturile ridicate din ultimele zile.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.