Aproximativ 2.300-2.400 de romani isi pierd viata in accidente de circulatie. Cauza principala nu este atat viteza, cat neacordarea de pioritate pietonilor sau altor vehicule. Cei mai multi isi pierd viata in orase datorita marimii parcului de masini
Aproximativ 2.300-2.400 de romani isi pierd viata in accidente de circulatie. Cauza principala nu este atat viteza, cat neacordarea de pioritate pietonilor sau altor vehicule. Cei mai multi isi pierd viata in orase datorita marimii parcului de masini si a nerespectarii regulilor de circulatie elementare. In Bucuresti exista anumite zone care sunt etichetate de statistica drept extrem de periculoase. Primele bulevarde in topul accidentelor sunt Stefan cel Mare sau Calea Victoriei. Doar in prima jumatate a anului acesta s-au produs peste 400 de accidente grave, in care 60 de oameni si-au pierdut viata si peste 300 au fost raniti grav doar in Bucuresti. Pentru prevenirea accidentelor in Capitala, Brigada Politiei Rutiere a realizat o harta a zonelor in care se produc cel mai frecvent accidente de circulatie grave. In Sectorul 1 - Soseaua Bucuresti -Ploiesti, Calea Grivitei si Calea Victoriei. In Sectorul 2 - Soseaua Stefan cel Mare, Soseaua Colentina (94 accidente, 3 morti, 26 de raniti grav) si pe Soseaua Pantelimon (67 accidente, 3 morti, 15 raniti grav). In Sectorul 3 - Bulevardul Basarabia, Soseaua Mihai Bravu (87 accidente, 1 mort, 19 raniti grav) si Bulevardul Unirii. In Sectorul 4 - Soseaua Oltenitei (49 de accidente, 1 mort, 6 raniti grav), Bulevardul Unirii si Soseaua Mihai Bravu. In Sectorul 5 - Splaiul Independente (52 de accidente, 9 morti, 15 raniti grav), iar in Sectorul 6, bulevardele Iuliu Maniu (81 accidente, 3 morti, 9 raniti grav), Timisoara (48 de accidente, 3 morti, 10 raniti grav), Drumul Taberei si Splaiul Independentei. De asemena, in ultimele luni a crescut numarul accidentelor in care sunt implicati motociclisti si motoscutere. Statisticile politiei rutiere arata ca, in 6 luni ale acestui an, numarul accidentelor este de doua ori mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.