Suceava beneficiaza, in cadrul programului ISPA, de 44,6 milioane de euro, trei sferturi fiind sume nerambursabile de la Uniunea Europeana, a zecea parte - de la Fondul National de Preaderare, iar alte 15 procente reprezinta un credit pe care primari
Suceava beneficiaza, in cadrul programului ISPA, de 44,6 milioane de euro, trei sferturi fiind sume nerambursabile de la Uniunea Europeana, a zecea parte - de la Fondul National de Preaderare, iar alte 15 procente reprezinta un credit pe care primaria il va accesa de la banca germana KfW. O problema recenta a aparut la licitatiile organizate la Bucuresti pentru componentele de apa, canalizare si epurare. Problema consta in faptul ca sumele oferite de firmele care au participat la licitatiile pe cele trei componente erau mai mari decat limita admisa. S-a optat, ulterior, pentru renegocieri cu firmele ofertante pentru a nu se relua licitatiile si a se pierde mult timp. Cele mai multe firme au venit cu alte oferte mai mici decat primele, dar care nu erau sub limita maxima stabilita in proiectul initial. Guvernul a acceptat sa suporte de la bugetul de stat aceste diferente. In prezent, singura firma care a fost declarata castigatoare a unei licitatii din cadrul programului ISPA este Ludwig Pfeiffer. Aceasta a castigat licitatia organizata la Bucuresti pentru componenta de reabilitare si extindere a canalizarii din Suceava. Bugetul initial pentru aceste lucrari era prevazut la 18,9 milioane de euro. La negociere, Pfeiffer a prezentat un pret de 20,966 milioane de euro, iar Strabag si Hidroconstructia si-au mentiut oferta initiala. In consecinta, oferta castigatoare a apartinut celor de la Pfeiffer.

Lucrari suportate de catre Guvern

"Diferenta de circa doua miloane de euro intre suma prevazuta in bugetul initial si cea pentru care Ludwig Pfeiffer (firma care a castigat licitatia organizata la Bucuresti pentru componenta de reabilitare si extindere a canalizarii din Suceava) va face
lucrarea va fi suportata de catre Guvernul Romaniei.
Am semnale ca, pana la sfarsitul
lunii septembrie, vor fi adjudecate licitatiile la toate componentele din cadrul programului ISPA.
In lunile urmatoare vor avea loc discutii privind etapele si strategia de lucru si apoi, in primavara, va incepe reabilitarea retelelor de apa si de canalizare ale Sucevei."

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.