Dupa ce a facut joc de glezne in fata liberalilor si a reusit sa isi erodeze imaginea, desi teoretic se afla in opozitie, Geoana isi doreste sa revina la putere. Mai mult, saptamana trecuta, la Zalau, seful PSD a declarat ca vrea sa fie prim mi
Dupa ce a facut joc de glezne in fata liberalilor si a reusit sa isi erodeze imaginea, desi teoretic se afla in opozitie, Geoana isi doreste sa revina la putere. Mai mult, saptamana trecuta, la Zalau, seful PSD a declarat ca vrea sa fie prim ministru daca motiunea va trece de Parlament. Mircea Geoana si-a facut calculele si a constatat ca PSD are nevoie de fostul aparat administrativ pe care l-a avut pana in 2004. Daca PSD va fi la putere, alaturi de PD sau PNL, va putea organiza alegerile parlamentare din 2008. Asta inseamna mobilizarea oamenilor - in special al electoratului din provincie din sate si comune - pentru vot, eventuale promisiuni, dar si sprijinul financiar al unor oameni de afaceri care au stat la cutie in ultima vreme si care au uitat contractele grase din 2000-2004. Acesta e interesul major al lui Geoana, care e convins ca numai de la putere va reusi sa ridice scorul partidului. Este clar insa ca Traian Basescu nu va accepta niciodata un guvern care il va avea ca sef pe Mircea Geoana. Consilierul prezident ial Cristian Preda a anuntat acest lucru dupa declaratia lui Geoana de la Zalau. PSD se va confrunta cu un test odata cu discutarea motiunii impotriva Guvernului Tariceanu. Vom afla in curand daca socialdemocrat ii mai sunt disciplinat i, ca pe vremea lui Nastase, sau vor alege sa voteze dupa interesele personale.


Despre autor:

Sursa: Umbraonline.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.