Marea Britanie si-a retras in noaptea de sambata spre duminica contingentul de la cartierul general comun cu politia irakiana aflat la Basra, actiune ce are loc in cadrul planurilor de retragere a trupelor acestei tari din orasul irakian. Dupa ce a d
Marea Britanie si-a retras in noaptea de sambata spre duminica contingentul de la cartierul general comun cu politia irakiana aflat la Basra, actiune ce are loc in cadrul planurilor de retragere a trupelor acestei tari din orasul irakian. Dupa ce a detinut controlul securitatii la Basra, din momentul alaturarii sale in interventia din Irak in 2003, Marea Britanie a inceput retragerea in acest an si urmeaza sa-si retraga fortele de la ultima baza din oras in urmatoarele doua saptamani. Londra sustine ca trupele sale nu mai sunt necesare la Basra deoarece nu au mai fost inregistrate violente inter-religioase in oras. Contingentul britanic a fost redus de la aproximativ 7200 de persoane anul trecut la aproximativ 5500 in prezent, desi SUA au trimis trupe suplimentare de 30.000 de militari. Un numar de 34 de soldati britanici au fost ucisi in Irak din luna aprilie, aceasta fiind cea mai sangeroasa perioada din tara incepand din 2003. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.