Peste 3000 de turisti au urcat sambata in Statiunea Parang pentru a urmari concursul de mountain bike "Dropp'n'Roll", organizat la cota 1700. La start s-au aliniat aproape 90 de concurenti din Romania, Italia, Ukraina, Austria, Bulgaria si Republica
Peste 3000 de turisti au urcat sambata in Statiunea Parang pentru a urmari concursul de mountain bike "Dropp'n'Roll", organizat la cota 1700. La start s-au aliniat aproape 90 de concurenti din Romania, Italia, Ukraina, Austria, Bulgaria si Republica Moldova. Miza competitiei a fost "imblanzirea" traseului, unul foarte dificil, si mai putin premiile puse in joc.
Concurentii au avut de parcurs un traseu amenajat pe sub telescaun, in lungime de 2,6 kilometri. Ei au trebuit sa infrunte "zidul mortii", o zona cu mari diferente de nivel, unde abilitatile bikerilor au fost puse la grea incercare. "Este cel mai tare traseu din tara si poate concura cu cel din Bulgaria si Austria. Este foarte bun, pentru ca nu are pietre. La Sinaia e cam la fel, dar traseul de aici este si mai bun", a declarat unul dintre competitorii din Bucuresti, care s-a prezentat Popica, pentru ca asa il recunoaste lumea. Turistii care au asistat la competitia de mountain bike s-au declarat incantati si promit ca o sa revina si anul viitor. "Mi se pare un concurs inedit, iar traseul este unul reusit. Nu ma picep la grade de dificultate, dar este interesant de urmarit. Am urcat in Parang special pentru aceasta competitie, desi a fost putin popularizata, si cred ca ar trebui sa se organizeze mai multe concursuri de acest gen", a spus Iulia, o turista din Petrosani, care a venit cu familia la munte.
Salvamontistii care au asigurat, impreuna cu jandarmii, siguranta competitorilor nu au avut parte de accidente grele. "Am avut sase interventii la concurs, dar nu grave. Competitia a fost supravegheata de cinci salvamontisti, in punctele cele mai grele ale traseului", a declarat Dumitru Barlida, seful Formatiunii Salvamont Petrosani.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.