Banca centrala a Japoniei a anuntat vineri ca va retrage 300 miliarde yeni (1,9 miliarde euro) din sistemul financiar din cauza excedentului de lichiditate, dupa injectiile masive de fonduri de la inceputul saptamanii, relateaza AFP, citat de NewsIn.
Banca centrala a Japoniei a anuntat vineri ca va retrage 300 miliarde yeni (1,9 miliarde euro) din sistemul financiar din cauza excedentului de lichiditate, dupa injectiile masive de fonduri de la inceputul saptamanii, relateaza AFP, citat de NewsIn. In cursul zilei de joi, dobanda pe o zi - cea la care bancile private isi imprumuta reciproc sume de bani - a scazut pana la 0,35%, obiectivul autoritatilor fiind de a mentine aceasta dobanda la nivelul de 0,5%. Intre 16 si 21 august, banca centrala a Japoniei a injectat in total o cantitate de 3.400 miliarde yeni (aproximativ 22 miliarde euro) pe piata interbancara pentru a preveni o penurie de lichiditati.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.