Efect. Pretul aurului este influentat de criza pietei creditelor ipotecare din SUA Aurul s-a scumpit la cotatia maxima a ultimelor zece zile pana la 669 dolari/uncie (o uncie 28,35 grame), vineri, la inchiderea pietei new-yorkeze. Potrivit agentiilo
Efect. Pretul aurului este influentat de criza pietei creditelor ipotecare din SUA Aurul s-a scumpit la cotatia maxima a ultimelor zece zile pana la 669 dolari/uncie (o uncie 28,35 grame), vineri, la inchiderea pietei new-yorkeze. Potrivit agentiilor internationale, scumpirea s-a datorat cresterii cotatiei actiunilor, a cumpararii de contracte pentru aur si a deprecierii masive a dolarului fata de principalele valute. Evolutie Investitorii folosesc adesea aurul ca un factor de protectie impotriva inflatiei. Cu toate acestea, desi este considerat in mod traditional un factor de protectie in vremuri de criza, aurul s-a comportat in ultimile zile ca orice alte active. Astfel, metalul galben s-a ieftinit pana la 641,10 dolari/uncie, cand temerile legate de o criza de lichiditate pe pietele internationale au declansat vanzarea masiva de la inceputul saptamanii trecute pe pietele financiare. Tendinte Analistii straini sunt de parere ca pretul aurului va fi influentat in continuare de nivelul ingrijorarii din piata. Printre factorii care vor determina in continuare pretul aurului se numara si problemele generate de criza pietei creditelor ipotecare din SUA, cu impact si pentru alte piete de creditare din lume. (A.S.D.)


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.