Aproximativ 4.200 de locuri de munca in Spania, Germania, Franta si Elvetia sunt puse la dispozitia romanilor care vor sa munceasa in strainatate prin intermediul Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de munca. Astfel, nemtii cauta macelari si bu
Aproximativ 4.200 de locuri de munca in Spania, Germania, Franta si Elvetia sunt puse la dispozitia romanilor care vor sa munceasa in strainatate prin intermediul Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de munca. Astfel, nemtii cauta macelari si bucatari, francezii si elvetienii, lucratori stagiari, iar deja celebrii angajatori spanioli au nevoie de agricultori. Asa cum era de asteptat, cele mai multe posturi sunt oferite de angajatorii spanioli. Cele mai multe locuri disponibile in Spania prin intermediul Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, sunt pentru agricultori, aproximativ 3700. Spaniolii mai ofera si alte 200 de posturi pentru mecanici, electricieni, soferi de camion, forjori, macelari, zidari si frigotehnisti. Contractele pentru domeniul agricol au o durata cuprinsa intre 4 si 9 luni iar pentru celalte meserii de 12 luni. Salariile pentru domeniul agricol sunt cuprinse intre 800 si 850 euro pe luna, iar pentru meserii 1.100 si 1.300 euro pe luna. In luna octombrie va avea loc o selectie si pentru Germania, cand vor fi scoase la concurs aproximativ 250 de locuri de munca in domenii precum: gastronomie, servicii hoteliere, sanitare si agricultura. Conditia principala pentru aceste posturi, alaturi de calificare, este cunoasterea limbii germane, iar salariile sunt de aproximativ 1.200 euro pe luna. Pana la sfarsitul anului alte 15.000 de locuri de munca vor fi puse la dispozitia romanilor.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.