Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) asteapta oferte de la casele de avocatura pentru reprezentarea Romaniei la Curtea de Arbitraj de la Washington.

MEF va alege maximum sase firme si va incheia cu acestea contracte pe doi ani, i
Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) asteapta oferte de la casele de avocatura pentru reprezentarea Romaniei la Curtea de Arbitraj de la Washington.

MEF va alege maximum sase firme si va incheia cu acestea contracte pe doi ani, iar ofertele trebuie sa cuprinda partea financiara, adica onorariul in lei, euro sau dolari, pe ora sau pe societate de avocati. Pentru ierarhizarea ofertelor, la punctajul de la oferta financiara se adauga punctajul tehnic, iar in caz de egalitate documentatia tehnica va avea prioritate.

Firmele vor primi un punct, cel mult cinci in total, pentru fiecare avocat membru al echipei care are o vechime de cel putin cinci ani in specialitatea juridica. Pentru fiecare membru cu experienta in litigii internationale se vor acorda zece puncte, cu un plafon total de 50 de puncte. De asemenea, pentru fiecare avocat care a mai participat la procedurile Curtii de Arbitraj International pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investitii (ICSID) de pe linga Banca Mondiala se aloca 15 puncte, cel mult 60 in total. Daca s-au cistigat litigii la ICSID, fiecare proces primeste 20 de puncte, cel mult 60.

Pina acum s-au inscris 16 case de avocatura, iar cea mai buna oferta financiara (212,3 dolari, adica 508,86 lei) a apartinut consortiului Tuca Zbircea&Asociatii White&Case. Pe pozitia secunda s-a plasat Musat&Asociatii, in asociere cu Leboeuf, Lamb, Greene&MacRae, cu o oferta de 233,33 euro (758,88 lei).


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.