Lucrarile de reparatii la mai multe strazi din Capitala se vor termina cu citeva luni mai devreme, sustine primarul general Adriean Videanu.



Calea Mosilor va fi complet refacuta
pina la sfirsitul anului Reabilitarea a
Lucrarile de reparatii la mai multe strazi din Capitala se vor termina cu citeva luni mai devreme, sustine primarul general Adriean Videanu.



Calea Mosilor va fi complet refacuta
pina la sfirsitul anului Reabilitarea a aproximativ 40 de strazi din Bucuresti se va finaliza pina pe 15 septembrie, inainte de termenul fixat initial, in prezent in Capitala fiind in lucru peste 80 de zone, a declarat primarul Adriean Videanu. Primarul a inaugurat duminica dimineata Bdul Ion Ionescu de la Brad si un tronson din Calea Mosilor, artere proaspat reabilitate si modernizate care, potrivit primarului, au fost terminate cu multe luni inainte de termenul prevazut initial. Pe Bdul Ion Ionescu de la Brad au fost finalizati 1,6 kilometri de carosabil care au costat peste 16 milioane de lei. Potrivit primarului, desi lucrarea avea ca termen de finalizare 6 noiembrie, aceasta a fost terminata cu citeva luni mai devreme datorita faptului ca atit firma constructoare, cit si cei care au lucrat la refacerea infrastructurii sau la mobilierul stradal au colaborat foarte bine. Videanu a mai spus ca lucrarile la Strada Gheorghe Ionescu-Sisesti, invecinata cu Bdul Ion Ionescu de la Brad, vor mai intirzia din cauza problemelor pe care primaria le intimpina cu exproprierile, dar a precizat ca lucrurile se vor rezolva in instanta, iar lucrarile se vor finaliza in ianuarie 2008.

Primarul general a vizitat si un tronson de 2,7 kilometri finalizat pe Calea Mosilor, intre Soseaua Stefan cel Mare si Strada Paleologu, terminat cu zece luni mai devreme decit data stipulata in contract si pentru reconstructia caruia s-au folosit peste 82 de milioane de lei. Lucrarile de reabilitare a Caii Mosilor au constat in modernizarea liniei de tramvai, a carosabilului, precum si a mobilierului stradal si a spatiilor verzi. Videanu a mai spus ca tronsonul redat circulatiei duminica reprezinta 70% din total, restul urmind sa fie terminat pina la sfirsitul anului.

Edilul Capitalei a spus ca valoarea investitiei in lucrarile de infrastructura din Bucuresti ajunge la 1,8 miliarde de euro (aici fiind incluse si Pasajul Basarab si unele pasaje subterane), iar lucrarile de reabilitare vor dura inca doi ani.

Programul complet de reabilitare a strazilor, pe www.cotidianul.ro/select


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.