CE BEM, CE MANCAM  
In compozitia acestui produs intra relativ putini aditivi alimentari, care pot pune insa serios in pericol sanatatea consumatorilor.

Salam italian extra Infantis este un produs fiert si afumat, cu membra
CE BEM, CE MANCAM  
In compozitia acestui produs intra relativ putini aditivi alimentari, care pot pune insa serios in pericol sanatatea consumatorilor.

Salam italian extra Infantis este un produs fiert si afumat, cu membrana artificiala necomestibila. Are in compozitie "carne de porc, carne de vita, amidon, slanina, soia, sare, condimente, colagen, polifosfati (E 452), glutamat monosodic (E 621), acid ascorbic (E 300), conservanti (nitrit de sodiu E 250), colorant natural: acid carmin (E 120).


ANALIZA. Desi produsul nu are eticheta nutritionala, din compozitie rezulta ca acesta are un profil nutritional dezechilibrat, cu un exces de grasimi saturate animale nesanatoase, ne explica profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi. Pe langa proteina animala, produsul mai contine si o sursa de proteina vegetala din soia, dar si una de glucide-amidon in cantitate destul de mare, deoarece este al treilea ingredient ca importanta cantitativa. Pe de alta parte, proteina din acest salam este reprezentata si de adaosul de colageni (gelatina) cu valoare biologica scazuta. Produsul contine o sursa de fosfor (E 452) si un conservant artificial periculos (nitrit de sodiu E 250). Sarea s-ar putea sa fie in cantitate ridicata, produsul fiind o sursa importanta de sodiu.


CONCLUZII. Produsul nu este indicat de specialistul nostru copiilor, adolescentilor, suferinzilor de osteoporoza (densitate osoasa scazuta, insotita de friabilitatea oaselor), femeilor insarcinate si care alapteaza, suferinzilor de artrite reumatoide, suferinzilor de guta, de boli cardiovasculare, hipertensivi, suferinzilor de boli hepatice si renale, diabeticilor, de boli neurovegetative, de boli dermatologice si pulmonare, supraponderalilor si obezilor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.