Dupa majorarea pensiilor, Guvernul nu scapa nici o parghie in a acumula capital electoral si a decis trimiterea de scrisori catre pensionari pentru a-i informa oficial in legatura cu decizia guvernamentala.

Expedierea misivelor a fost recunoscuta ieri de ministrul Muncii, Paul Pacuraru, dupa ce democratul Gheorghe Barbu a acuzat Executivul ca a creat baza legala pentru o campanie electorala din bugetul de pensii, aproband marti o ordonanta prin care se vor transmite pensionarilor scrisori in care sa fie anuntati ca pensiile s-au majorat.
"Intelegem ca vor sa le scrie scrisori tuturor pensionarilor (...) pentru a le spune ca s-a aprobat majorarea pensiilor, incepand cu 1 ianuarie 2008, respectiv 1 ianuarie 2009. (...) O astfel de scrisoare trebuie sa fie foarte utila in plina campanie pentru europarlamentare. Probabil in ultima luna inainte de vot, cu cuponul de pensie, va merge si o astfel de scrisoare", a spus Barbu.

Ministrul liberal al Muncii a respins insa acuzatiile democratului privind interesul electoral al Guvernului, invocand obligatia legala a Casei Nationale de Pensii si alte Asigurari Sociale (CNPAS) de a informa pensionarii despre modificarile aparute. "Acest subiect este o inventie pentru ca PNL nu a luat nici un euro si nici un leu din banii pensionarilor", a declarat Pacuraru, pentru Mediafax, precizand ca cheltuielile pentru expedierea scrisorilor vor fi suportate din bugetul CNPAS.