Britanicul s-a impus la Hungaroring, dupa ce Fernando Alonso nu l-a lasat in sesiunea calificarilor sa ia startul intr-un ultim tur.Cind se bat pilotii de la McLaren,
cistiga mecanicii de la Ferrari Credibilitatea McLaren Mercedes este din ce in ce mai indoielnica, Grand Prix-ul de Formula 1 al Ungariei oferind un nou prim-plan negativ cu team-ul condus de Ron Dennis. Pilotul sau, Fernando Alonso, cistigator al pole-positionului la Hungaroring, a fost declasat cinci locuri pe grila de start, din cauza ca a ramas prea mult timp la boxe si astfel nu i-a permis un ultim tur cronometrat coechipierului sau, Lewis Hamilton. „Punctele cistigate de echipa McLaren in Marele Premiu al Ungariei 2007 nu vor fi luate in considerare", se arata intr-un comunicat al comisarilor de cursa, astfel ca victoria de ieri a lui Lewis Hamilton conteaza doar in plan personal si al clasamentului pilotilor. Daca a incercat sabotarea britanicului, Alonso a obtinut exact efectul invers, Hamilton fiind beneficiarul pole-ului si apoi conducind cursa de la un capat la altul. In tot acest timp, dublul campion mondial nu a reusit mare lucru, el recuperind doua locuri si terminind al patrulea, ordinea sosirii fiind de altfel, in linii mari, aceeasi cu a plecarii.

Cursa nu a avut nimic din dramatismul celei de anul trecut, cind, pe ploaie, Jenson Button (Honda) a obtinut singura victorie din cariera, iar Pedro De La Rosa (McLaren) a ocupat un istoric loc doi. In multe momente a fost chiar plictisitoare, pilotii temindu-se parca sa isi asume riscuri, de frica unor alte sanctiuni ale oficialilor, astfel ca Grand Prix-ul de la Hungaroring poate candida cu succes la titlul de cel mai plictisitor al sezonului 2007. Urmatoarea etapa din calendarul F1, a 12-a, va avea loc pe 26 august, in Turcia.

Clasament cursa: 1. Lewis Hamilton (McLaren); 2. Kimi Raikkonen (Ferrari); 3. Nick Heidfeld (BMW); 4. Fernando Alonso (McLaren); 5. Robert Kubica (BMW); 6. Ralf Schumacher (Toyota); 7. Nico Rosberg (Williams); 8. Heikki Kovalainen (Renault).

Clasament general: 1. L. Hamilton - 80 p; 2. F. Alonso - 73 p; 3. K. Raikkonen - 60 p; 4. Felipe Massa (Ferrari) - 59 p; 5. N. Heidfeld - 42 p; 6. R. Kubica - 28 p; 7. Giancarlo Fisichella (Renault) - 17 p; 8. H. Kovalainen - 16 p.

Ecclestone vinde masina lui Hitler Patronul Formulei 1, Bernie Ecclestone, va scoate la licitatie 50 de masini rare din colectia sa, care ar putea fi vindute pentru peste 15 milioane de lire sterline. Bernie a inceput sa colectioneze masini in anii ‘50, cind vindea motociclete si automobile second-hand in Bexleyheath, Kent. Printre masinile care vor fi vindute se numara si un Mercedes Roadster evaluat la 3,5 milioane de lire sterline. O alta masina rara din colectia lui Ecclestone este Lancia Astura Lungo, modelul pe care Benito Mussolini i l-a oferit lui Adolf Hitler in timpul vizitei germanului in Italia, in 1938. Automobilul este decorat cu simboluri fasciste italiene si cu o svastica. Vor mai fi vindute masini Rolls-Royce, Porsche, Ferrari, Aston Martin, Jaguar si Lamborghini.